Medi Broekman

Video

Bio

Medi Broekman (1981) genoot haar opleiding aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie (afgestudeerd in 2006). In de afgelopen jaren heeft ze zowel geacteerd als geschreven voor diverse producties. Haar acteerwerk omvat onder andere rollen in bekende televisie- en filmproducties als Simon, Stellenbosch, Toscaanse Bruiloft, Dikkertje dap en Dokter Tinus. Medi heeft haar schrijftalent laten zien in het project “Mugmetdevuurvliegen” van MugmetdeGoudentand, en ze won De Hollandse Nieuwe Toneelschrijfprijs van Hollandse Nieuwe in 2013. Daarnaast heeft ze haar eigen voorstellingen en performances gecreëerd waaronder op het Fringe Festival in Theater Bellevue, en onder Dood Paard week in Frascati. Ze deed verschillende commercials waaronder Meisjes van Verkade, en Liga. Ook sprak ze boeken in als stem actrice voor Dedicon.

In 2015 – 2017 volgde ze de tweejarige opleiding scriptschrijven aan de ScriptAcademy in Amsterdam. Ze schreef de NTR-KORT! Sjaaks vrouw is dood, dus hij moet iets zeggen (regie: Eva Zanen, producent : Oak motion pictures), en werd geselecteerd om haar feature Fan van Badr te ontwikkelen binnen Beginnende scenaristen van het Filmfonds. Ze schreef in samenwerking met scenarist en regisseur Margot Schaap de nieuwe speelfilm Jelly Bean, en ze schrijft op dit moment aan de horror Haunted Heart met scenarist-regisseur Sacha Polak.

Medi acteerde onlangs onder andere in Witte Flits van Laura Hermanides OPENINGSFILM NEDERLANDS FILMFESTIVAL 2024, en Flikken Maastricht van Victor Reinier. In Groei van Sil van der Woerd en Met Excuses voor het Ongemak van Eva  M.C. Zanen. Ze is te zien in de rubriek Working Girls van NFF en VARA gids en ze werkte aan het community project Filmschool/Held van BB met Troupe Courage van Katrien van Beurden. In het Theater speelde Medi in de voorstellingen Herfstsonate, de Kosmonaut en 27-Club op De Parade. 

Volledige CV op

https://www.imdb.com/name/nm0111122/?ref_=nv_sr_srsg_0

CV

Algemeen

nederlandse
engels
Ja
Auto

Opleidingen

Script Academy
Wijsbegeerte
Amsterdamse toneelschool en kleinkunstacademie

Maten

173
blond
blauw
m
38
58

Henneman Agency

Amsteldijk 39
1074 HV Amsterdam
Nederland
020 6943399

Verstuur e-mail