Martin Vis

Video

Bio

Martin Vis (10 oktober 1988) 

Is een bevlogen, eigenzinnige en gepassioneerde acteur van Nederlandse afkomst. Martin was als klein kind al entertainer in hart en nieren. Zijn eerste kennismaking met toneel beleefde hij op jonge leeftijd als Oliver Twist voor een lokale musicalgroep. 

Bij Theaterschool de Trap in Amsterdam leerde hij de fundamenten en de basis van het vak. In 2017 begon het acteer avontuur voor Martin. Na een paar kennismakingen met filmprojecten kreeg hij de kans om de hoofdrol te spelen in ‘Resolve’, onder regie van Stephan Brenninkmeijer voor het 48hour festival in Eindhoven. Martin won meteen de prijs ‘Best Actor’, wat zijn nog prille carrière een kickstart gaf.

Zijn tv-debuut beleefde hij in ‘Schuldig of Niet’, waar hij de hoofdrol speelde als Kees, een homoseksuele scheidsrechter die te kampen kreeg met voetbalgeweld. Enkele (theater)voorstellingen verder, onder regie van o.a. Hans Breetveld en Helmert Woudenberg, vervolgde Martin zijn opleiding bij faaam, waar hij zich verder verdiepte in camera-acteren en samenspel.

Inmiddels heeft Martin in uiteenlopende tv- en filmproducties gespeeld. 

Zijn speelstijl is als water en vuur, hij voelt zich thuis in drama en zacht spel maar kan ook in een keer de schakel maken naar hard, rauw en onvoorspelbaar. Martin houdt ervan om zich zo diep mogelijk vast te bijten in compleet uiteenlopende karakters en schuwt zich niet om het onbekende waarachtig te maken. ‘’Ogen het werk laten doen’’, aldus Martin. 

‘’Alles zit in de ogen, daar zit de weerspiegeling en verbindingsbrug tussen wat je waarlijk zelf hebt ervaren en tot in hoeverre je kwetsbaarheid durft in te zetten om herkenning en erkenning vrienden van elkaar te laten worden.’’

Binnenkort maakt Martin zijn opwachting in een nieuwe bioscoopfilm en zal hij te zien zijn in een nieuwe Videoland-serie.

Talented People Agency

Schipholweg 1
2032LS Haarlem
Nederland
0646712716

Verstuur e-mail