Martin Vis

Video

Bio

”Acteren is voor mij meer dan spel, het is een ambacht. Ik ben een speler en vertel de wereld mijn verhaal.”

Al sinds Martin jong was stonden zijn voelsprieten vol in verbinding met het spelende kind. Verkleedpartijtjes waren een daglijkse “treat”, hij trommelde zijn ouders wekelijks op voor een zang-, dans- of spelshow en zocht zijn heil zo veel mogelijk in het overtuigen van mensen. Dit konden kleine of grote dingen zijn, maar het was pas geslaagd wanneer iemand ‘er in was getrapt’. Mogelijkerwijs een voorbode voor wat later zou komen.

Het was al snel duidelijk dat Martin acteur wilde worden en zijn keuze viel destijds op de acteursopleiding van toneelschool de Trap. Enkele confrontaties, levenslessen, reality-checks verder en met diploma op zak was hij klaar voor het grote werk. Althans, dat dacht hij.

Het werk, de discipline en alles wat bij deze ambacht kwam kijken bleken toch “too much” voor Martin. Hij was er niet klaar voor en werd tegengehouden door zijn verleden. Te veel onzekerheden en angsten voerden de boventoon. Ze zeggen wel eens dat de voeding van een acteur een lijdensweg is. Martin kan met een knipoog zeggen dat hier niks aan gelogen is. 

Na diverse opleidingen onder het mom van persoonlijke ontwikkeling besloot Martin in 2017 om het roer definitief om te gooien en startte zijn nog prille acteercarrière met een ‘bang’ door de prijs voor beste acteur te winnen met de short ‘Resolve’, geregisseerd door Stephan Brenninkmeijer. Kort hierop volgde een hoofdrol op tv in ‘Schuldig of niet’ en zat zijn eerste korte film bij de selectie op het Cannes Filmfestival. Hij besloot zich als camera-acteur verder te ontwikkelen bij faaam en na het afstuderen volgden enkele gastrollen, waaronder in GTST, Lieve Mama en enkele commercials. 

Wat de filmwereld verder in petto heeft voor Martin heeft is vooralsnog zijn eerste hoofdrol in een speelfilm, Inner Flame van Stephan Brenninkmeijer. Voor Martin is dit werk meer dan een vak, het is een levenswijze, een waar ambacht. En…stiekem wil het spelende kind in hem gewoon het liefst dat jullie er allemaal “intuinen” en met hem mee gaan op zijn avonturen in de wereld van fictie!

(bron: https://filmactorsagency.nl/martin-vis#Bio“>https://filmactorsagency.nl/martin-vis#Bio )

Film Actors Agency

06 263 949 57

Verstuur e-mail