Margje Enna Wittermans

Foto

Audio

0:00
0:00

Bio

Margje Wittermans (1979)

Margje Wittermans is actrice, theatermaakster, zangeres, docent en trainster.  Studeerde in 2001 af aan de Arnhemse Toneelschool. Sindsdien is ze werkzaam bij verschillende Theatergezelschappen en maakt haar eigen muziektheater voorstellingen.

Ze maakte o.a een voorstelling over het leven Janis Joplin wat de Oerolhit werd. Ontroerende voorstelling over je hart volgen, je dromen leven, anders zijn, je ballen uit je lijf zingen, de vrijheid en het onrecht bevechten. Met alle concessies van dien. Dit thema komt terug in al haar voorstellingen. Zo ook in VluchtGoud haar schrijversdebuut over het Slauerhoffsyndroom en NestGoud over Vasalis en waar je thuis komt.

“Mijn voorstellingen gaan over je eigen werkelijkheid creëren. De mensen een verhaal vertellen in het hier en nu. Via poëzie, liederen, muziek en eigen geschreven teksten.”

Ze maakt op dit moment samen met regisseur Bruun Kuijt en muzikant Janos Koolen een voorstelling over Truus Wijsmuller, een verzetsheldin die zich door niemand liet stoppen om anderen te redden.

www.margjewittermans.nl

CV

Algemeen

mezzo sopraan
Ja
Auto

Opleidingen

Acteursopleiding Arnhem,afgestudeerd in 2001