Marcino Iwicki

Video

Foto

Bio

Marcino Iwicki is een Nederlandse acteur/model, wonende in Amsterdam.

In 2000 behaalt hij zijn titel ing. met zijn HBO-diploma bouwkunde/architectuur. Aangezien zijn passie altijd acteren is geweest, besluit hij (naast zijn werk) zich alsnog volledig op het acteren te storten.

Zo behaalt hij in 2005 zijn diploma op de ‘theaterschool De Trap’ in Amsterdam. Daarnaast volgt hij diverse workshops/trainingen met bekende namen uit de filmindustrie zoals onder meer: Monique van de Ven, Antonie Kamerling, Ruud van Hemert, Jean van de Velde.

Al snel krijgt hij zijn eerste acteeropdrachten, zo is hij onder andere te zien geweest in: Goede Tijden Slechte Tijden (GTST), Flikken Maastricht, Onderweg naar Morgen (ONM) en Verborgen Gebreken. 
In 2011 krijgt hij zijn eerste internationale gastrol in de best bekeken drama-serie in Israël, Asfur.

In 2012 is Marcino te zien geweest in diverse producties, zoals de kinderserie Z@PP-delict en in de nieuwe online serie van GTST, Echt weer Edit. Hij heeft meegewerkt aan de pilot van Overspel in de liefde, deze werd verkocht aan de zender en is nu een ware hit op de buis. In 2013 is scripted reality een ware hype in Nederland en is Marcino te zien in verschillende series hiervan: Achter gesloten deuren, Overspel in de liefde, Beschuldigd en Dokters.

Begin 2014 is de nieuwste commercial te zien van ‘Basic-Fit’ met Tatjana Simic, hierin vertolkt Marcino de rol van een sportman die vele kilo’s gaat afvallen. Hiervoor zijn speciale maskers en dikmaakpakken gemaakt. Hij speelt ook in de Belgische en Franse versie van deze commercial, deze wordt in België uitgezonden.
In het voorjaar van 2014 heeft hij (naast oa. Hadewych Minis en Jeroen Spitzenberger) meegewerkt aan de jeugdserie ‘Vrolijke Kerst’, waarin hij de rol als Mikolaj op zich neemt. De serie zal eind 2014 op de televisie te zien zijn. Tevens volgt hij in 2014/2015 lessen van Joshua Hamann (theaterschool Le Pavegnon).

In de zomer van 2015 weet Marcino een grote rol te bemachtigen in de jeugdserie Zappmissie; Het Geheim van Eyck, als Rinus de boswachter. Ook is hij te zien in gastrollen van oa. Bagels & Bubbels en Heer & Meester. Daarnaast heeft hij ook meegewerkt aan een internationale commercial van Philips.

In 2016 heeft hij onder meer meegewerkt aan de politieserie Moordvrouw, waarin hij de rol van Aleksy Piekarowicz al vanaf de eerste aflevering op zich zal nemen. De serie zal in het begin van 2017 op televisie te zien zijn. Ook zal hij in het voorjaar van 2017 te zien zijn in de nieuwe detectiveserie Odds (met oa. Tygo Gernandt) en de jeugdserie Spangas.

In 2019 mag hij de rol van Mieszko vertolken in het tweede seizoen van ‘De 12 van Schouwendam’. En in 2020 heeft hij meegwerkt aan diverse commercials waar onder de hoofdrol voor Kras/Tui en de campagne voor de Rijksoverheid ‘Draquilo’.

CV

Algemeen

Nederlandse
Ja
Auto

Opleidingen

Theaterschool De Trap Amsterdam Afstudeerjaar 2005 (en diverse cursussen/workshops/trainingen)

Maten

182
Groen/brui
43
85
33/32