Marcel Harteveld

Bio

Opleiding

Marcel studeerde in 2010 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Voorafgaand behaalde hij zijn bachelor Technische Informatica/CTIS aan de Haagse Hogeschool en zijn propedeuse Cognitieve Kunstmatige Intelligentie aan de Universiteit Utrecht.
Marcel speelde tijdens zijn opleiding aan de ATKA o.a. in de voorstellingen Sex, Skin & Rock ‘n’ Roll, regie: Marcus Azzini (Parade), Absolutely Doomed, regie: Tom de Ket (Korte Tour, Festivals) en L’Histoire du Soldat, regie: Sybrand van der Werff (Kunstdagen). Onder de naam “De Gebroeders Fretz”, maakte Marcel samen met Johan Fretz tijdens de opleiding de voorstelling Over Lijken, begeleiding: Youp van ’t Hek en de voorstelling Onderweg, regie: Rick Stout. Marcel studeerde af met de voorstelling Look Closer, regie: Michiel de Regt.

Theater

Na zijn afstuderen gingen De Gebroeders Fretz op een landelijke tournee met de voorstelling Onderweg. In seizoen 2012/2013 ging hun nieuwe voorstelling Revolte, regie: Michiel de Regt, in première en Revolte is in seizoen 2013-2014 in reprise gegaan.
Daarna is Marcel samen met Johan Fretz met hun voorstelling Gebroeders Hartveld & Fretz op tournee gegaan.
Op dit moment is Marcel in de rol van Chris de Vries te zien in de musical Soldaat van Oranje.
Aan het eind van dit jaar is Marcel opnieuw te zien met zijn eigen muzikale voorstelling ‘De Sneeuwengel’

Televisie

In De Avonturen van Johan en Marcel in de talkshow On Air, NCRV produceerden, filmden, speelden en monteerden Marcel en Johan samen een vast item. Hierin maakten zij een 2,5 minuut durend filmpje over een lokale actualiteit, iedere dag vanuit een ander land. Ook was Marcel in 2010 het vaste gezicht van de TVC Ruurd Rogge’s Solozeiltocht van Fisherman’s Friend. Marcel was kandidaat in het tweede seizoen van De Beste Singer Songwriter van Nederland. Vanaf 2014 speelt Marcel de rol van Jeroen Swinkels in de SBS6 serie Danni Lowinski, regie: Will Koopman.
Afgelopen Oerol 2016 editie heeft Marcel samen met Lykele Muus de ‘Odes’ voor Opium op Oerol verzorgd. Elke dag zongen ze een lied, geschreven en geïnspireerd op Oerol.
Afgelopen seizoen was Marcel te zien in Flikken Maastricht en JEUK.

Muziek

In 2011 heeft Marcel samen met Johan Fretz de single Rokjesdag opgenomen en is tevens hun EP De Gebroeders Fretz opgenomen, geproduceerd door Arno Krablman, Gravelandstudio. Afgelopen jaar heeft Marcel zijn eigen cd ‘Haat/Liefde’ uitgebracht. Ook heeft hij met zijn eigen muziek en bekende covers verschillende huiskamerconcerten gegeven.

CV

Algemeen

Nee

Opleidingen

Atka

Theater

Soldaat van Oranje - de Musical
Rol: Chris de Vries
De Sneeuwengel
Auteur: Marcel Harteveld
Harteveld & Fretz
Auteur: J. Fretz / M. Harteveld

Televisie

Danni Lowinski
Rol: Jeroen Swinkels
Producent: Talpa Fictie
Omroep: SBS 6
NCRV - On Air
Omroep: NCRV

Commercials

Ruurd Rogge - Fishermans Friend
Producent: CZAR

Stemwerk

Diverse Tekenfilms
Diverse Commercials

Teksten

"De Sneeuwengel" (cabaretprogr.)
Type: cabaret
Harteveld - Haat/Liefde (album)
Harteveld & Fretz - "Harteveld & Fretz" (cabaretprog.)
Type: cabaret
Harteveld & Fretz - Revolte (cabaretprog.)
Harteveld & Fretz - Onderweg (cabaretprog.)

TvC Agency

Hoofddorppleinbuurt
1058 Amsterdam
Nederland
06-24284141

Verstuur e-mail