Manouk van der Meulen

Video

Audio

0:00
0:00

Bio

Manouk woonde en werkte in Nederland, Engeland en Zweden, waar ze de hoofdrol speelde in meer dan 50 films en tv-series. Ze volgde in Amsterdam, London en New York Masterclasses bij Warren Robertson, Jack Waltzer, Delia Salvia en Candice Darra. Tussen 1997 en 2001 studeerde ze aan ‘The Actor Centre’ in Londen. In 2007 volgde ze de volledige jaar acteeropleiding ‘Trappan’ in Göteborg, Zweden. Ook participeerde ze in vele Re-FocusMethod Acting Masterclasses.

Na de theaterschool Herman Teirlinck in Antwerpen debuteerde Manouk in 1980 met de hoofdrol in de film ‘Sprong naar de Liefde ‘. Films als‘ De Boezemvriend ’en‘ Moord in Extas’ volgden al snel. Manouk werkte mee aan allerlei Nederlandse theaterproducties variërend van ‘Leocadia’ met Mary Dresselhuys en Huub Stapel tot ‘de Vete’ geregisseerd door Bram Vermeulen.

Daarnaast was Manouk regelmatig te zien in populaire tv-series als ‘Het Wassende Water’, ‘De Weereld’, ‘Rust Roest’, ‘Het Wassende Water’, ‘Spijkerhoek’, ‘Onderweg Naar Morgen’, ‘Vrouwenvleugel’, ‘ De Erfenis ‘,’ Levenslied ‘en ‘Baantjer’. Doordat Manouk veel heeft gereisd en van 1996 tot 2001 in Londen heeft gewoond, heeft ze ook in het buitenland veel ervaring opgedaan in film, televisie en theater. In Engeland was ze bijvoorbeeld te zien in de BBC-series ‘Touch of Frost’, ‘Close Relations’ en ‘Charles’, ‘The Power & Passion’. In de internationale film ‘Shadowman’ speelde Manouk de vrouwelijke hoofdrol naast Tom Hulce en Jeroen Krabbe, geregisseerd door de Poolse regisseur Piotr Andrejew. Manouk was ook te zien in de Britse speelfilm ‘Kingdom uit 2001, waar ze de rol van Celine vertolkte.

In 2007 verhuisde ze naar Zweden en speelde ‘Tsjechov’ en ‘Strindberg’ in het theater, en een bescheiden rol in de Zweedse politieserie ‘Wallander’. In 2011 was ze terug in Nederland en speelde ze de rol van Natalie Lopez in de NCRV TVserie ‘Levenslied’. In 2012 werkte Manouk samen met de Duitse regisseur Kai Zastrow in de film ‘Travel Breakers’. In 2013 stond ze weer op het podium met het theaterstuk ‘Eindeloos’. Manouk verscheen in 2014 in de NET5-serie Fashion Planet ’, waar ze de hoofdrol vertolkte van Rebecca Johansson. In 2015 reisde Manouk naar Japan voor de opnames van de BOS-documentaire “In the Footsteps of Nichiren.” Onlangs was ze te zien in bijrollen in Zweedse co- producties zoals ‘West of Liberty’ en in de actiefilm ‘Kill Mode, beide werden internationaal uitgebracht. Ook speelde ze de rol van Ada in de korte film ‘Krigshjältar.’  Manouk verscheen in allerlei commercials wereldwijd, en is ook een adequaat voice-overartiest. Ze spreekt vloeiend Nederlands, Engels en Zweeds.

Manouk is ook een professionele schrijver. Ze volgde script workshops bij Robert Mckee in Londen, Scriptplus in Amsterdam, Creative Writing LOI en volgde een cursus script schrijven bij Endemol Productions. Ze schreef reisartikelen voor verschillende Nederlandse tijdschriften oa Viva en Nieuwe Revue, columns over Londen voor de krant ‘Het Algemeen Dagblad’ en columns over Londen en spiritualiteit voor het glossy vrouwenblad ‘Nouveau’.

Haar eerste roman,’Zingend Riet’ werd in 1996 gepubliceerd door uitgeverij Fontein. Haar roman ‘De Rode Draagdoek’ volgde in 2019 bij uitgeverij Aspekt. Nu werkt ze aan haar volgende roman ‘Gebroken Wit.’

 

 

 

 

Into the World

Skumparpsvägen 40
21846 Bunkeflostrand
00 46 733740095

Verstuur e-mail