Lynn Tackaert

Video

Bio

Lynn Tackaert is een van oorsprong Vlaamse actrice, die haar tv-debuut maakte in Creator Camp. Ze maakt deel uit van de vaste cast van de nieuwe Nickelodeon-serie. Als stemactrice werkt zij al jaren voor Disney en Netflix. Tackaert spreekt vloeiend Vlaams én Nederlands. In 2021 werd zij genomineerd voor een Storytel Award als beste voorlezer.

Sinds haar afstuderen aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg(richting Musicaltheater) in 2011 woont en werkt zij in Nederland. Naast haar werk als actrice voor televisie, film en theater is Lynn te zien geweest in verschillende tv- en online commercials. Daarnaast werkt ze als model voor diverse merken, waaronder Senseo en PostNL. Haar persoonlijke favoriet blijft bol.com, waar Lynn de set mocht delen met twaalf katten. Ze speelt één van de hoofdrollen in Creator Camp van de visionaire producent NewBe. De serie werd in 2021 uitgezonden op Nickelodeon.

Hoewel zij een herkenbaar uiterlijk heeft, ken je haar stem waarschijnlijk ook. Zo spreekt ze al jaren verschillende stemmen in voor animatieseries als Calimero, Inspector Gadget, Bollie en Billie, Monchichi, I Didn’t Do It en is ze de stem van de heks in 7D, de succesvolle spin-off van Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen. Ze leende haar stem aan de Vlaamse versie van het luisterboek De zeven zussen – Storm van Lucinda Riley en werd hiervoor in 2021 genomineerd voor een Storytel Award als beste voorlezer.

Als ze niet op de set staat of in een studio zit, is ze vooral heel erg actief met duiken, surfen en verschillende vormen van sport. Het is haar grootste droom om via acteren, haar grote passie en vak, mensen te inspireren en te raken.

CV

Algemeen

vlaams
mezzo
Vlaams, Nederlands
Ja
Auto

Film

Sint Ahoy

Televisie

Buurtpolitie
brugklas
De staff van Sinterklaas
Zina
Creator Camp
Nickelodeon - producent Newbe: Rol Lesley
Spangas
Swanenburg
Zone Stad

Commercials

Campagne overheid 'pinnen'
Renault
Dove
Disney: Hildy
bol.com

Stemwerk

Boonie Bears: Redden de aarde
Superhond en Turbokat
Bollie en Billie
ketnet : Carolien
Inspector Gadget
Monchichi
ketnet : Bella en Bes
De 7d (spinoff sneeuwwitje)
Disney: Hildy
I didn't do it
Nickelodeon: Delia

Trainingen

De jaargang

Awards

Storytel Award

Maten

168
bruin
bruingroen
38/40
38