Lisa Smit

Video

Bio

Lisa Smit (Amsterdam, 26 oktober 1993) is een Nederlandse actrice.

In 2005 maakte zij haar debuut met een bijrol in de Telefilm Gezocht: Man van Patrice Toye. Haar eerste grote hoofdrol speelde zij als Liselore in De Griezelbus van regisseur Pieter Kuijpers en producent BosBros.

In 2007 speelde Lisa in Willemspark, een televisieserie over het opgroeien van rijke kinderen in Amsterdam-Zuid en in 2008 was ze te zien naast Theo Maassen in de thriller TBS van regisseur Pieter Kuijpers, over een ontsnapte tbs’er die een meisje van dertien gijzelt. Voor haar rol in die film ontvangt zij begin 2009 een CosmoGirl! Born To Lead Award in de categorie Rising Star. Ook haalt zij de shortlist van de Rembrandt Award 2009 in de categorie Beste Actrice.

In 2010 was ze te zien in een gastrol in het tweede seizoen van de serie We Gaan Nog Niet Naar Huis. Ook speelde ze de vrouwelijke hoofdrol in de arthouse film Shocking Blue van Mark de Cloe. In 2011 speelt ze een bijrol in de speelfilm Lena van de Vlaamse regisseur Christophe van Rompaey, die in Toronto in premiere gaat.

Sinds 2012 speelt Lisa een vaste rol als de jongste dochter van Monique van de Ven in de tv-serie Dokter Deen. In 2013 krijgt ze lovende kritieken vanuit Hollywood over haar rol in de Duitse speelfilm Quellen des Lebens. Bij de grote Duitse filmprijzen, de Lola’s, wordt de film genomineerd als Beste Speelfilm. Ook speelt ze een grote bijrol in de tv-serie Zusjes en een hoofdrol in de serie Max & Billy’s Drill Machine Girl. Deze oorspronkelijk voor internet gemaakte maar ook bij Veronica op tv uitgezonden serie wordt genomineerd voor een Digital Emmy Award.

In 2014 speelt Lisa o.a. de hoofdrol in twee korte films: De Laatste Dag van de Zomer van regisseur Feike Santbergen wordt geselecteerd voor de competitie van het Toronto International Film Festival (TIFF), Forever After van Charlotte Scott-Wilson gaat in Palm Springs in premiere. In 2015 is Lisa in de bioscoop te zien in de arthousefilm Zomer. Ook speelt ze een gastrol in de populaire tv-serie Danni Lowinski.

In 2016 is Lisa te zien in het derde seizoen van Dokter Deen en speelt ze één van de hoofdrollen in de dramaserie Project Orpheus. Ook speelt ze de hoofdrol in de korte film The Long Reach of Shadow van Feike Santbergen, die voor een groot deel in Griekenland wordt opgenomen en die in september 2016 in premiere gaat op het Nederlands Film Festival in Utrecht.

Begin 2017 speelt Lisa een hoofdrol in de korte romantische komedie All The Single Ladies! van Yfke van Berckelaer.

CV

Algemeen

Nederlands
Nederlands, Engels, Duits
Nee
Auto

Film

Flikken Maastricht
Rol: Lorette
Lena
Rol: Hanneke
Shocking Blue
Rol: Manou
We gaan nog niet naar huis
Rol: Baukje
Breath
Rol: Isabel
TBS
Rol: Tessa
Los
Onzichtbaar
Willemspark
Absolutely Positive
Boks
Tyger
Burgers/Reizigers
De Griezelbus
Rol: Liselore
Gezocht:Man
Liefs uit de Linnaeusstraat

Copper en Co

WG-Plein 508
1054 SJ Amsterdam
Nederland

Verstuur e-mail