Gonca Karasu

Video

Foto

Bio

BIOGRAFIE GONCA KARASU

Gonca Karasu is geboren in Istanbul en op 8-jarige leeftijd naar Nederland verhuisd. Ze is afgestudeerd als actrice aan de Toneelschool Arnhem in 2012. Vervolgens heeft ze haar Master graad Acting for Screen behaald aan de prestigieuze Royal Central School of Speech and Drama in Londen in 2014.

Na een succesvolle stage bij de Toneelschuur in de voorstelling De Ziekte die Jeugd Heet, geregisseerd door Casper vande Putte heeft Gonca o.a. gespeeld bij Toneelgroep Oostpool onder regie van Eric de Vroedt in de voorstelling Fresh Young Gods, geschreven door Joeri Vos.

Bij de Toneelmakerij was Gonca te zien in meerdere voorstellingen. In de bejubelde klassen voorstelling Nadia speelde ze de titelrol. Deze werd geschreven en geregisseerd door Daniël van Klaveren en zelfs vertaald naar het Engels zodat het in meerdere landen gespeeld kon worden. Onder regie van Liesbeth Colthof was Gonca te zien in de voorstelling I Call My Brothers. In de voorstelling Snowflake geregisseerd door Paul Knieriem speelde ze meerdere rollen.

Bij Theater Rast was Gonca te zien in de voorstelling De Rode Klauw, geregisseerd door Ada Ozdogan en geschreven door Kasper Tarenskeen.

Ook was Gonca onlangs nog te zien in Outsiders, geproduceerd door Theater Utrecht. De regie was in handen van Eva Tijken en de tekst was van Simon Weeda. En in de voorstelling Djinns onder regie van Ko van den Bosch, geproduceerd door Likeminds, deze voorstelling zal dit najaar touren.

Gonca speelde in televisie series als Celblok H, Flikken Maastricht, Danni Lowinskien De Staatsgreep (De Club van Lelijke Kinderen). Ze speelde zowel in het Engels als in het Turks in meerdere (korte)films.

 

CV

Algemeen

Ja

Opleidingen

Royal Central School of Speech and Drama London (Master University of London)
Acteursopleiding: HBO
Screenacting: Master
Toneelschool Arnhem
Acteursopleiding: HBO