Jurriën Remkes

Audio

0:00
0:00
0:00
0:00
0:00
0:00

Bio

Na zijn vooropleiding Theater bij De Noorderlingen studeerde Jurriën Remkes (1989, Groningen) aan de Mime Opleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hij liep stage in de vechtvoorstelling When the Shit Hits the Fan (YoungGangsters) en in Staal (theatergroep Max.).

Jurriën was daarnaast te zien op de zomerfestivals in De man met de hamer (tg Wak) en met zijn afstudeervoorstelling Super Magnifique (Toneelgroep Oostpool, regie Marcus Azzini). In 2014 speelde hij in De Avond (regie Marien Jongewaard) en in Buurman & Buurman XL (regie Rutger Remkes, Ria Marks). In 2016 speelde Jurriën bij het Amsterdamse Bostheater in Romeo en Julia (regie van Ingejan Lichthart Schenk). Ook speelde hij Jeffrey Dahmer in Kogelvis, een productie van Bellevue en Oostpool (regie Marcus Azinni). Op televisie is Jurriën te zien geweest in Van God Los (seizoen 2), Centraal Medisch Centrum Spangas op zomervakantie mocromaffia en Het Verhaal van Nederland. In 2018 was Jurriën te zien in de film All You Need Is Love. 

Jurriën speelde regelmatig bij Maastd, zo was hij te zien in Alleen op de Wereld, Alice in Wonderland, de reprise van Staal, de documentaire Jongens waren we over Staal, Liefde (gouden Krekel, nominatie mime prijs), Beauty en het beest (het beest), FEESTHallo familie (Zilveren Krekel), Ik ben er even niet en LoveXL (zilveren Krekel). Ook maakte hij in seizoen 15/16 de voorstelling Vlieg! samen met Rosa van Leeuwen en ALASKA met Elias de Bruyne, Lisa Groothof en Gale Rama. Met Freek Nieuwdorp maakte hij Showtje tof doen, een voorstelling voor de Parade. In seizoen 2020/2021 maakte hij met Freek Nieuwdorp een YouTube mini-serie getiteld De Macho Show.

Daarnaast heeft Jurriën samen met Julia van der Vlugt een eigen gezelschap, Het Tuintheater. Zij speelde de Beer en Het Aanzoek (regie Stephen Liebman) van Tsjechov. In 2022 speelden zij God van de Slaching (regie Matthijs Ijgosse) van Yasmina Reza.