Julika Marijn

Video

Audio

0:00
0:00
0:00
0:00

Bio

Biografie Julika Marijn (www.julikamarijn.nl)

Julika Marijn (1972) speelde afgelopen seizoen naast Huub Stapel in ‘Napoleon op Sint-Helena’ in regie van Ursul de Geer. Ze speelde de minnares van Napoleon en zong klassiek repertoire. Dit seizoen is Julika te zien in de reprises van ‘De Vagina Monologen’ en in haar solovoorstelling ‘Denkend Hart’ over Etty Hillesum. Onlangs verscheen haar eerste boek bij Uitgeverij Ten Have ‘Altijd Etty’ over Etty Hillesum als inspiratiebron anno nu.

Julika studeerde af aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam.
Ze volgde lessen van gerenommeerde docenten zoals Ruut Weissman, Karin Bloemen, Frank Sanders, Doris Baaten, Geert Laageveen, Frank Ketelaar, Will van der Meer en Adelheid Roosen.
Ze liep stage in ‘Brigitte, de musical’ van Brigitte Kaandorp (regie Bert Klunder) en had 1,5 jaar een gastrol in ‘Onderweg naar morgen’ (Gina Rodriguez). Na haar opleiding volgde ze masterclasses bij Elsie de Brauw, Peter de Graef, Ria Marks, Esther Maas en Helmert Woudenberg. Voorafgaand aan de Kleinkunstacademie speelde ze in de jongerenvoorstelling van Toneelgroep Amsterdam.

Sinds 2003 schrijft, speelt en produceert Julika haar eigen theaterproducties. Ze debuteerde met haar zelfgeschreven solovoorstelling ‘In duizend zoete armen’, geïnspireerd op de oorlogsdagboeken van Etty Hillesum. Ze speelde deze voorstelling op locatie in de voormalige woning van Etty aan het Museumplein in Amsterdam, werd geprogrammeerd in de Serie Nieuwe Theatermakers en toerde twee seizoenen door Nederland en speelde in België, Israël en Singapore. Bij Het Nederlands Kamerkoor vertolkte ze Etty Hillesum in de voorstelling ‘La Figure Humaine’ (regie Frances Sanders). Vervolgens bedacht, speelde en zong Julika twee seizoenen de muzikale monoloog getiteld ‘De hoer en de heilige’ in de theaters. Met haar derde muziektheatersolovoorstelling getiteld ‘Tegenover Lady Di’, sleepte ze twee publieksprijzen in de wacht. Momenteel werkt zij aan een nieuw solo theaterprogramma. Ook speelt en zingt zij in de voorstellingen ‘Goudzoekers’ en ‘Springtij’ bij Theatergroep Plezant.

Op televisie speelde Julika in diverse series waaronder recentelijk ‘De Prooi’ in regie van Theu Boermans. Daarnaast speelt talloze (gast)rollen in dramaseries.

Presentatrice is Julika op televisie als voor publiek; ze presenteerde o.a. bij Omroep Gelderland ‘Walhalla’, een tv en radio programma over spiritualiteit en zingeving.
Bij Kindernet had ze een dagelijkse kleuterprogramma ‘Kinno en Julika’. Ze presenteerde de internationale inburgeringfilm in opdracht van het Ministerie van Justitie ‘Naar Nederland’ en de culturele items bij de Amsterdamse stadszender AT5. Julika presenteert ook evenementen zoals o.a. op het Happinez Festival, bij Capella Amsterdam en Amref Flying doctors.

Julika’s stem is te horen in verschillende commercials, tekenfilms en tv series en luisterboeken. Zij maakte de CD ‘Words of wisdom’ voor Happinez Magazine; wijze woorden op muziek waarvoor ze ook een aantal van de teksten schreef. Ook sprak ze verschillende luisterboeken in zoals de dagboeken van Etty Hillesum en boeken van Paulo Coelho, Charles Lewinsky en Tatiana de Rosnay. Ze maakte een aantal CD’s met kinderliedjes o.a. Sinterklaasliedjes. Dit in combinatie met de Sinterklaasvoorstelling die Julika jaarlijks geeft in het theater samen met Dieuwertje Blok.

Daarnaast geeft Julika les. Ze geeft de oriëntatiecursus op de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie en gaf les op de Koningstheateracademie. Daarnaast traint ze sprekers individueel. Ook geeft ze regelmatig trainingen ‘Inspiratiezeilen’ i.s.m. Happysoultravel en ‘Art of Living’ een internationaal erkend trainingsprogramma rond de adem en bewustwording.

CV

Algemeen

Nederlands
sopraan
Ook presentatrice.
Engels, Utrechts
Ja

Opleidingen

Akademie voor Kleinkunst
Akademie voor kleinkunst

Commercials

DAS

Stemwerk

tientallen commercials
Rol: diversen
Type: stemactrice

Presentaties

Out of the box
Omschrijving: presenatrice
Opdrachtgever: Happinez
Overigen: online cursus
Walhalla
Omschrijving: Presentatrice
Opdrachtgever: Omroep Gelderland
Overigen: over spiritualiteit

Docent

docent gezongen repertoire
Uitvoering: ATKA
gezongen repertoire op de orientatiecursus
Uitvoering: AHK

Workshops

Elsie de Brauw
Overigen: van Act
Peter de Graef
Overigen: bij Matzer
Hemlert Woudenberg

Awards

Publieksprijs Isala Theater
Omschrijving: Tegenover lady Di
Publieksprijs Munttheater
Omschrijving: Tegenover lady di