Julika Marijn

Video

Foto

Audio

0:00
0:00
0:00
0:00

Bio

Bio Julika Marijn | actrice | theatermaakster | stemactrice | www.julikamarijn.nl

Julika speelt in seizoen 2020/2021 de voorstelling ‘Etty Hillesum, Dat onverowestbare in mij’ in de theaters.

Ze studeerde af aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. Speelde voorafgaand o.a. in de jongerenvoorstelling van Toneelgroep Amsterdam. Julika schrijft en speelt sinds 2003 haar eigen theaterproducties. Debuteerde met haar zelfgeschreven solovoorstelling In duizend zoete armen, geïnspireerd op de oorlogsdagboeken van Etty Hillesum.  Speelde deze voorstelling op locatie in de voormalige woning van Etty aan de Gabriël Metsustraat in Amsterdam, waar zij voor de gelegenheid zelf een huiskamertheater realiseerde. Werd vervolgens geprogrammeerd in de Serie Nieuwe Theatermakers en speelde de voorstelling rond de 200 keer in Nederland, België, Israël en Singapore.

Ze speelde bij Het Nederlands Kamerkoor Etty Hillesum in de voorstelling La Figure Humaine (regie Frances Sanders). Speelde in het kader van het Etty Hillesum-jaar (2014) Die Weise von Liebe und Tod in samenwerking met mezzosopraan Christianne Stotijn en het Amsterdam Ensemble en hiervoor schreef ze het script samen met Moniek Kramer.

Na een tournee met haar zelfgeschreven muzikale monoloog De hoer en de heilige sleepte ze met haar derde muziektheatersolovoorstelling getiteld Tegenover Lady Di, twee publieksprijzen in de wacht (Capelle aan de IJssel en Munttheater in Weert).

Julika was daarnaast onder andere te zien in de voorstelling Napoleon op Sint-Helena’ naast Huub Stapel als minnares van Napoleon (spel & klassieke zang). En toerde met de De Vagina Monologen’ door het land.

Haar vierde solovoorstelling ‘Uit Verdriet Geboren’was een persoonlijke zoektocht naar de kunstverzamelaar Helene Kröller-Müller. Deze voorstelling kwam in samenwerking met het Kröller-Müller museum tot stand en Julika toerde twee seizoenen door het land en speelde in diverse musea.

Naast haar theaterwerk speelde Julika talloze (gast)rollen in televisieseries, sprak verschillende luisterboeken en films in en is werkzaam als sprekerscoach (o.a. TEDx) bij Great Communicators, dagvoorzitter en geeft ze les in ademtechnieken.

CV

Algemeen

Nederlands
mezzo-sopraan
Engels, Utrechts
Ja
Auto

Opleidingen

Akademie voor Kleinkunst
Akademie voor kleinkunst

Commercials

DAS

Stemwerk

tientallen commercials
Rol: diversen
Type: stemactrice

Presentaties

Out of the box
Omschrijving: presenatrice
Opdrachtgever: Happinez
Overigen: online cursus
Walhalla
Omschrijving: Presentatrice
Opdrachtgever: Omroep Gelderland
Overigen: over spiritualiteit

Docent

docent gezongen repertoire
Uitvoering: ATKA
gezongen repertoire op de orientatiecursus
Uitvoering: AHK

Workshops

Elsie de Brauw
Overigen: van Act
Peter de Graef
Overigen: bij Matzer
Hemlert Woudenberg

Awards

Publieksprijs Isala Theater
Omschrijving: Tegenover lady Di
Publieksprijs Munttheater
Omschrijving: Tegenover lady di

Maten

1.70
donker bru
groen
40
40
68
31