Jouman Fattal

Video

Bio

Jouman Fattal (1992) is een Nederlands actrice, theatermaker en schrijver. Zij volgde de acteursopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, waar ze in 2015 afstudeerde. 
 
Jouman speelde op toneel o.a. bij de Toneelmakerij, MAAS Theater en Dans en Dood Paard. Ook was ze als theatermaker betrokken bij productiehuis Frascati.  

Vanaf december 2020 maakt Jouman als maker en actrice deel uit van het artistieke team van Toneelgroep Maastricht. Naast Servé Hermans en Michel Sluysmans gaat zij haar eigen producties maken en speelt ze mee in de producties van TGM. Haar eerste productie bij het gezelschap is Broken Winged Bird, een coproductie met Frascati Producties en Theater na de Dam. Dit jaar produceert Toneelgroep Maastricht haar eerste speelfilm (R)Evolutions onder regie van Servé Hermans, waar Jouman een van de hoofdrollen in vertolkt.  

Ook was Jouman te zien in televisieseries als Flikken Maastricht,Moordvrouw en De Nieuwe Waarheid. Ze speelde de hoofdrol in Project Orpheus en in de VPRO-film Gelukzoekers (2018), waarvoor ze genomineerd werd voor een Zilveren Notenkraker. 
 
In de Nederlandse advocatenserie Zuidas (2018) speelde ze de hoofdrol van de pas afgestudeerde jurist Sabia Bennan, waarvoor ze een Gouden Kalf nominatie in de categorie ‘Beste Actrice Televisiedrama’ kreeg.   
In datzelfde jaar maakt ze haar opwachting in de een online hitserie ANNE+ over een lesbische jonge vrouw en haar relaties. Het tweede seizoen van de serie werd in 2020 uitgezonden door BNNVARA en in 2021 krijgt de serie een vervolg in de vorm van een bioscoopfilm die later op Netflix zal verschijnen.  

Door Storytel werd Jouman in 2020 gevraagd om de complete Harry Potter boekenreeks in te spreken als audioboek. Als groot Harry Potter fan kwam hiermee een van haar jeugddromen in vervulling. 

Behalve audioboeken spreekt Jouman ook stemmen in voor animatiefilms, zo sprak ze een stem in voor de bioscoopfilm Tom & Jerry en voor de Netflix original film Over the Moon.  
 
In 2021 is Jouman op televisie te zien in de serie Thuisfront, in de telefilm De Hoorzitting en in de bioscoop in de film Meskina. Ook speelt Jouman een hoofdrol in de verfilming van de theatervoorstelling De Hokje onder regie van Tim Kamps.  

CV

Algemeen

Nee

Opleidingen

Toneelschool Utrecht

Theater

Een Meeuw
Broken Winged Bird
Onderdeel van artistiek team Toneelgroep Maastricht
Verzwegen
Noem het maar Liefde
Quatsch
Stand Up
Limbo
Nadia
Terug
Hamlet
Frida
Voorjaarsoffer
Circus in Veen

Film

(R)evolution
Anne+ de film
De Hokje
De Hoorzitting
Meskina
Casanovas
Gelukzoekers

Televisie

Anoniem
De Shift
Scroodge Live
Thuisfront
Zina
Anne+ II
Koppensnellers
Locked Out
Nieuw Zeer
Anne+
Zuidas
Moordvrouw
Project Orpheus
Flikken Maastricht

All Stars Agency

Plantage Middenlaan 2D
1018 DD Amsterdam
Nederland
020 4213669

Verstuur e-mail