Joske Koning

Video

Audio

0:00
0:00
0:00
0:00
0:00
0:00
0:00
0:00
0:00
0:00
0:00
0:00

Bio

Hoi ik ben Joske Koning (1989), actrice, zangeres, schrijver en theatermaker. Na mijn afstuderen ben ik naar Amsterdam verhuisd en heb in diverse theaterproducties gespeeld (de Parade, de Doelen, de Jonge Republiek ect.) en ben vrij snel eigen werk gaan maken.

Bij Het Huis Utrecht ontwikkelde ik in 2019 mijn solo DogWoman, waarvoor ik ook de tekst schreef, en langs de kleine zalen tourde. In 2015 richtte ik de poetry band de Selfkickers op waarmee ik de gedichten van Johnny van Doorn op geimprovideerde muziek breng, en te zien was bij o.a. De Wereld Draait Door, Lowlands en de Peepshowpalace Festival.

In 2018 richtte ik met mijn zussen Annelie en Marthe Koning collectief King Sisters op. Voor Song of the Sisters wonnen we de Best of Fringe Award 2018 en speelde op Brighton Fringe. In 2020 ontwikkelde we in Atelier Spr!tzl van Silbersee Opera onze tweede voorstelling Talking Songs.

Naasts het runnen van mijn eigen gezelchap heb ik altijd zangles gevolgd in pop, rock, jazz, opera (bello cante) en instant composing. Daarnaast kitesurf, boulder, kickboks, yoga en zwem ik en ben onverslaanbaar in memory. Ook heb een tijd een camperbus gehad, decor gebouwd met een creatief collectief van Ruigoord en nachtelijke jamsessies geleid. En ik heb een fobie voor slangen.

X

CV

Algemeen

Alt en Sopraan
Nederlands, Engels, Frans
Nee
Auto

Theater

Talking Songs
Theatermaker / Actrice / Zangeres / Schrijver: Joske, King Sisters Collective
DogWoman
Theatermaker / Actrice / Zangeres / Schrijver: Joske; Het Huis Utrecht & King Sisters Collective
Song of the Sisters
Theatermaker / Actrice / Zangeres / Schrijver: Joske, King Sisters Collective
de Selfkickers - poetry band

Stemwerk

Vifit Goedemorgen
ICT oplossingen Centralpoint
Sunweb - volledige campagne Follow the Sun

Awards

Best of Fringe Award
Beste Voorstelling : Song of the Sisters

Maten

175
Blond
Blauw
34
38
60