Joris de Graaf

Video

Foto

Bio

Joris de Graaf is een Nederlands-Molukse acteur/schrijver/zanger, geboren in Rotterdam. Na de middelbare school is hij direct naar New York verhuisd om daar een muziektheater opleiding aan the American Musical and Dramatic Academy (AMDA) te genieten. Naast zich professioneel ontwikkeld te hebben als acteur en zanger heeft Joris ook een opleiding tot schrijver voor toneel, tv, en film genoten. Hij heeft geleerd verhalen te vertellen bij The New School (Riggio’s Honors program: Writing and Democracy) en The Actors Studio Drama School wat deel uitmaakt van de legendarische Actors Studio. Bij de Actors Studio heeft hij de iconische “method acting” techniek geleerd van onder andere Susan Aston: de acteercoach van James Gandolfini bekend als Tony uit “The Sopranos.”

Joris heeft onder andere een aantal Off-Broadway shows gedaan (Dear Mr. Rosan, A Hansel and Gretel Christmas, RansomWHERE?), muziek video’s en korte films opgenomen, en samen mogen werken met legendes in de theater industrie waaronder Stephen Schwartz en Charles Strouse, de schrijvers van Wicked en Annie. Hij heeft op mogen treden in een revival van de musical “Rags” waar zij ook aan samengewerkt hebben.

Als schrijver heeft Joris 2 van zijn korte film scripts geproduceerd: “Light on Your Feet” en “Broken White” en heeft hij ook zelf geacteerd in een productie van zijn toneelstuk: “The Art of Having Children”. Laatst is zijn nieuwste toneelstuk: “God Machine” in premiere gegaan Off-Broadway in New York.

Joris woont sinds lange tijd weer in Nederland en kan niet wachten op samenwerking voor ook meer Nederlandse projecten.