Jori Hermsen

Video

Bio

Als regisseur werk ik zowel met professionals, jong professionals als amateurs. Ik vind het een uitdaging om deze groepen met elkaar te verbinden. Voor mijn voorstellingen put ik zowel uit nieuw als bestaand toneelrepertoire, waarin de eeuwige zoektocht van de mens naar houvast voelbaar is. Mijn regies zijn beeldend, poëtisch, muzikaal en vaak aangrijpend.

Ik ben gespecialiseerd in het maken van voorstellingen op bijzondere locaties (fabriekshallen, boerderijen, binnentuinen, kantoorpanden enz), waarbij de locatie net zo’n belangrijke input heeft als de tekst.

Na mijn afstuderen aan de acteursopleiding in Utrecht (HKU) richting acteur- theatermaker ben ik me vooral gaan richten op het regisseren. In 2006 richtte ik Theatergroep Sonja op waar ik tot 2014 meerdere voorstellingen heb geregisseerd. In 2015 is Theatergroep Sonja overgegaan in stichting Jori Hermsen Producties. Onder deze stichting initieer en regisseer ik nu veel eigen werk. Recent regisseerde ik hier o.a. De Bosjes, De Beer en Alpha Centauri.
​​​
Naast mijn werkzaamheden als regisseur ben ik directeur/mentor/ docent bij de 4-daagse Theater Vooropleiding Amersfoort en werk ik bij gelegenheid als freelance acteur.

meer info: www.jorihermsen.nl

CV

Algemeen

Nederlands
Bas
nederlands, engels
Ja
Auto

Opleidingen

Toneelschool Utrecht (acteur/ theatermaker)

Commercials

Unox
Producent: TWBA
Mc Donalds Wintersportweken
Producent: TWBA
Staatsloterij

Awards

Nominatie Ton Lutz-prijs
Omschrijving: nominatie voor de voorstelling u201cKeine Angstu201d

Compagne / Henze Pegman

Nieuwendijk 16
3443 BL Woerden
Nederland
06 515 553 48

Verstuur e-mail