Jörgen Scholtens

Video

Bio

Jörgen Scholtens (15-10-1986, Leeuwarden) is acteur en regisseur. Jörgen maakte zijn tv-debuut in De ein fan ‘e wrâld (2007) van Mirjam de With. Al snel daarna kreeg Jörgen een vaste rol in de dagelijkse BNN serie Onderweg naar Morgen – waarin hij van 2008 tot 2010 de rol van Sytze speelde. Sindsdien is hij te zien in verschillende Nederlandse tv-series, films, videoclips en commercials.

Zo is Jörgen te zien in de series Dokter Tinus, Harkum, De Keet, Hooi Hooi, De Koers en de hitserie Juf Roos. Tevens speelde Jörgen een rol in de bioscoopfilms SINT, de Turkse bioscoopfilm Madimak carina’nın günlügü en in meerdere korte films zoals het internationaal bekroonde Memories of you en de winnende film van het 48Hour-filmproject Nijmegen KOE-MAN.

In het theater is Jörgen actief voor theatergroep de Veenfabriek, de Kosmonaut, het Amsterdamse Bostheater i.s.m. Breekgoed, Studio BOCK&BAAS en Meneer Monster. Ook is hij te zien geweest in commercials van Lays, Albert Heijn, Independer, Bob, Yildriz en in de wereldwijde internet hit-commercial van LG.

Jörgen is sinds 2015 actief als regisseur van (korte) films en televisprogramma’s. In 2018 behaalde Jörgen successen met de films KOE-MAN, Viswijf en Masterclass bij het 48hour filmproject. Deze films kregen in totaal 20 prijzen waaronder drie maal die van beste film. Masterclass werd bovendien geselecteerd voor de vertoning in de short film corner op het Cannes filmestival. In 2019 maakt Jörgen met Koekoek! (Hoofdrol: Frank Lammers) zijn officiële debuutfilm. De film werd geselecteerd voor de debuutcompetitie op het Nederlands Filmfestival en is onderdeel van de selected Dutch shorts 2020 van het EYE – dit is de selectie van de beste Nederlandse korte films van het jaar.

CV

Algemeen

Nederlands
Bas
Nederlands, Fries, Engels, Frans, Duits
Ja
Auto

Film

Beenlampman
Juf Roos is jarig
Winterzeit!
KOE-MAN
Scars
Memories of my hero
De Lijst
Peer
Madimak Carina'nin Cünlügü
Heraut
SINT
Ein fan e' wrâld

Televisie

Harkum
Dokter Tinus
De Koers
Juf Roos
De Keet
Hooi Hooi
Onderweg naar Morgen

Regie

Koekoek!
Winterzeit!
KOE-MAN
Masterclass
Viswijf
De Bierkoerier

Maten

191
donkerblon
blauwgroen
52
45 1/2
90KG
33/34
61