Jörgen Scholtens

Video

Bio

Jörgen Scholtens (15-10-1986, Leeuwarden) is acteur en regisseur. Jörgen maakte zijn tv-debuut in De ein fan ‘e wrâld (2007) van Mirjam de With. Al snel daarna kreeg Jörgen een vaste rol in de dagelijkse BNN serie Onderweg naar Morgen – waarin hij van 2008 tot 2010 de rol van Sytze speelde. Sindsdien is hij te zien in verschillende Nederlandse tv-series, films en commercials.

Zo is Jörgen te zien in de series Dokter Tinus, Harkum, De Keet, Hooi Hooi, De Koers en de hitserie Juf Roos. Tevens speelde Jörgen een rol in de bioscoopfilms SINT, de Turkse bioscoopfilm Madimak carina’nın günlügü en in meerdere korte films zoals het internationaal bekroonde Memories of you en de winnende film van het 48Hour-filmproject Nijmegen KOE-MAN. In het theater is Jörgen actief voor theatergroep de Veenfabriek, de Kosmonaut, het Amsterdamse Bostheater i.s.m. Breekgoed, Studio BOCK&BAAS en Meneer Monster.

Jörgen is naast acteur sinds 2015 actief als regisseur van film en televisprogramma’s. In 2019 maakt Jörgen met Koekoek! (Hoofdrol: Frank Lammers) zijn officiële debuutfilm. De film viel internationaal meermaals in de prijzen. In 2021 maakte Jörgen de midlenght-film Little Amsterdam voor de serie Onze Straat van de NPO. In 2022 maakte Jörgen zijn speelfilmdebuut met Vaders & Zonen – een tragikomische speelfilm gemaakt voor Videoland.

CV

Algemeen

Nederlands
Bas
Nederlands, Fries, Engels, Frans, Duits
Ja
Auto

Film

Onze Straat: Little Amsterdam
Bijrol: Reporter Marius
Beenlampman
Juf Roos is jarig
Winterzeit!
KOE-MAN
Scars
Memories of my hero
De Lijst
Peer
Madimak Carina'nin Cünlügü
Heraut
SINT
Ein fan e' wrâld

Televisie

Harkum
Dokter Tinus
De Koers
Juf Roos
De Keet
Hooi Hooi
Onderweg naar Morgen

Regie

Koekoek!
Winterzeit!
KOE-MAN
Masterclass
Viswijf
De Bierkoerier

Maten

192
donkerblon
blauwgroen
52
45 1/2
92KG
33/34
61