Johannes Wirix-Speetjens

Bio

Johannes Wirix-Speetjens (1997) is theatermaker, toneelschrijver en (stem)acteur. Hij werd geboren in België en groeide op in Haarlem. In 2020 studeerde hij af op het Koninklijk Conservatorium Antwerpen in drama (acteren). Het derde jaar van zijn acteeropleiding bracht hij door in Rome, in het kader van een Erasmus-uitwisseling, op de nationale toneelschool Silvio D’Amico. Sindsdien schrijft en speelt hij ook in het Italiaans.

In januari 2020 won hij in Rome de tweede prijs van de Premio Internazionale Lydia Biondi 2019 voor het schrijven en interpreteren van zijn monoloog ‘Sono tutti loro’. In 2021 bracht hij die ook op het theaterfestival voor jonge makers Dominio Pubblico in het Teatro India in Rome. Verder speelde hij in Italië ook mee in voorstellingen op het RomaEuropa Festival en het Spoleto Festival dei Due Mondi. In seizoen 2020/2021 maakte hij zijn eerste voorstelling ‘Zonderlingen’ in Antwerpen met coaching van Peter De Graef en Bruno Vanden Broecke. De tekst daarvan werd gepubliceerd bij De Nieuwe Toneelbibliotheek.

In de afgelopen seizoenen speelde Johannes mee in de ‘Leedvermaak Trilogie’ en ‘De Eeuw van mijn moeder’ bij Het Nationale Theater in Den Haag en bij ‘TM’ van het Belgische theatergezelschap Ontroerend Goed. Sinds 2020 presenteert hij ook bij Klara. In 2023 speelde Johannes mee in de film Comandante, een Belgisch-Italiaanse co-productie, geschreven door Sandro Veronesi en Edoardo De Angelis. Deze film komt in het najaar van 2023 uit.

Montecatini Talent Agency

Herenmarkt 5-1
1013 EC Amsterdam
Nederland
+31 20 535 6200

Verstuur e-mail