Johanna Hagen

Video

Bio

Opleiding

Johanna studeerde in 2015 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie.
Tijdens haar opleiding speelt ze in de voorstelling ‘Talloze namen’, regie: Ruut Weissman in Carre onder Theater na de dam. In 2012 speelt ze op het Lindengrachtfestival haar eigen voorstelling ‘Eens zal het volmaakte komen’. En in 2013 loopt Johanna stage bij Amsterdamse Bos in BOSLAB, een liedjesprogramma. In 2014 speelt Johanna in ‘Op Hoop Van Zegen/Ondergang van de Koerk’ in de rol van Clementine. In haar laatste jaar is ze te zien op het IT’s festival met haar eigen voorstelling ‘Als je stil zit komen ze vanzelf naar je toe’, onder regie van Ruut Weissman en de afstudeervoorstelling ‘De laatste doet het licht uit’ onder regie van Ilay den Boer. Johanna is afgestudeerd met haar solo ‘Over een boom die valt’.
Afgelopen seizoen was Johanna te zien in de voorstelling ‘Geen Paniek!’ De zomerkomedie in het DeLaMar Theater. Onlangs speelde Johanna een hoofdrol in KAAP FURIE een Bellevue Lunchtheatervoorstelling, regie: Nina de la Parra.

Televisie/Film

Johanna heeft rollen gespeeld in Danni Lowinski (seizoen drie, in de rol van Elly Steens), Zwarte Tulp (seizoen twee, in de rol van Maaike) en Life of Lucy, over het leven van een fashion Vlogger.
Verder speelde Johanna in de afstudeerfilm ‘Half Leeg’ van Tim Schijf, de videoclip ‘Verlof’ van Adje Donnie onder regie van Giancarlo Sanchez, de filmacademie afstudeercommercial ‘Polar Breeze’, door Miel van Welzen, en de commercial voor Brouwerij Troost onder regie van Teddy Cherim.
Vorig seizoen was Johanna te zien met een vaste bijrol in de rol van Jantien in de serie Dokter Tinus.
Afgelopen seizoen was Johanna te zien in het derde seizoen van de serie Smeris op BNN en in de serie Brussel van KPN, die onlangs geselecteerd is voor Berlinale.

Afgelopen seizoen was er een nieuw seizoen van Dokter Tinus waarin Johanna weer met haar vaste bijrol te zien zal zijn.
Overig

Johanna is een Mezzosopraan en heeft scholing gehad in klassiek ballet, moderne dans en flamenco.

CV

Algemeen

Nee

Opleidingen

Atka

TvC Agency

Hoofddorppleinbuurt
1058 Amsterdam
Nederland
06-24284141

Verstuur e-mail