Jelle Hoekstra

Video

Audio

0:00
0:00
0:00
0:00
0:00
0:00

Bio

JELLE HOEKSTRA (1994) studeerde in 2016 af aan de performance-opleiding van de Toneelacademie Maastricht. Sindsdien is hij werkzaam als componist, acteur en theatermaker. Als componist werkt hij in de theater-, film- en mode-sector. Zo heeft Jelle muziek gecomponeerd voor producties van Toneelgroep Oostpool, HNTjong, Theater Rotterdam en tal van Frascati Producties. Daarnaast maakte hij de soundtracks voor de Coiffure Awards en Graduation Film Artez-Mode.

Als acteur werkte hij o.a. bij HNTJong, Jetse Batelaan en de Veenfabriek. In 2023 was hij o.a. te zien in LET”S TALK ABOUT SEX (5+) van Noël Fisher. NRC schreef: ‘Jelle Hoekstra steelt de show in elke rol die hij speelt.’ Met zijn eigen collectief De Omstanders maakte hij Der Letzte Holländer, een doomsday musical over de laatste Nederlandse vrouw. Tot slot vertolkte hij dit jaar de rol van Jo in Het Mysterie van de Grote Mensen (6+) waarvoor hij een Zilveren Krekel won.

Dit jaar is hij te zien in de film Kerstmens van Michael Middelkoop, de serie Oogappels en in de jeugd teleserie Escape from Albatros. 

CV

Algemeen

Nederlands
Bariton
Nederlands, Engels, Duits
Nee

Opleidingen

Wisseloord Academy
Toneelacademie Maastricht

Theater

HNT: Let's Talk about Sex
hntjong: acteur
ADT: de Duiven in het Bos
Acteur: Zoon

Film

The Potato Western
Acteur: Nijs
Kerstmens
Acteur: Roy

Televisie

Escape from Albatros
Acteur: Aardige Assistent

Trainingen

Camera acteren Marina Wijnen

Maten

188 cm