Ilse Warringa

Video

Foto

Bio

Opleiding

Ilse studeerde Drama aan de Hogeschool voor de Kunsten Constantijn Huygens en Zang-Lichte Muziek aan het Conservatorium te Zwolle.

Theater

Na haar afstuderen in 1998 speelde Ilse tot 2003 bij de theatergezelschappen Stella Den Haag (o.a. winnaar 1000Watt-prijs voor Het Jaar van de Haas en geselecteerd voor het Theaterfestival), Golden Palace en Het Filiaal.
In 2003 werd Ilse tweede op cabaretfestival Cameretten met een soloprogramma en hiermee toerde ze in 2004 door het land voor Mojo-theater.
In 2005 speelde ze bij Theater Bellevue de lunchtheatervoorstelling Waarom vloog je van ons Heen in je Jetplane. Samen met Lies Visschedijk en Marije Gubbels richtte ze vervolgens de groep tgBloodyMary op, een muziektheatergezelschap dat zich richt op komedie, waarna zeven voorstellingen volgden. Met Marije Gubbels maakte ze bij Theater Sonnevanck eveneens de familievoorstellingen Een Engel met Vieze Voeten, Tijl Uilenspiegel (winnaar Zilveren Krekel beste jeugdtheatervoorstelling 2013 en geselecteerd voor het Theaterfestival 2014) en Sissi. 

Vorig seizoen was Ilse te zien in Mariken van Theater Kwatta, regie: Josee Hussaarts.

Samen met Niek Barendsen vormt ze een cabaret-duo waarmee ze door het land trekt (impresariaat George Visser Productions) en jaarlijks te zien is op festival De Parade.
Afgelopen seizoen was Ilse te zien met Servaes Nelissen met de voorstelling ‘Popje, hou je muil’. En met de succesreprise van de voorstelling Sissi, van Theater Sonnevanck, met Elise Schaap en Rop Verheijen, regie: Marije Gubbels.
Op dit moment is Ilse te zien in de herneming van Popje, hou je muil.

Televisie

Op TV zat Ilse met Ruben van der Meer, Tijl Beckand, Ruben Nicolai en Horace Cohen in Budget-Tv (AVRO). Ze is één van de vaste actrices in Toren C (VPRO), Het Klokhuis, Welkom in de Gouden Eeuw, Welkom bij de Romeinen, Welkom in de IJzeren Eeuw, Welkom in de Jaren 60 (NTR).
Ze speelde in de eerste aflevering van A’dam-E.V.A. 2 (NTR, VARA & VPRO) en in Verborgen Verhalen (E.O.).
Voor RTV Oost en BING FILM & TV speelde ze de hoofdrol in de regiokomedie De Groote Markt 30.
Afgelopen seizoen was Ilse te zien in Het geheim van Eyck, een jeugdserie van de NPOZapp.
Ook was Ilse te gast in het programma Mag ik u Kussen (AVRO) en in De Slimste Mens (NCRV). En Ilse is met een gastrol te zien geweest in de serie ‘La Famiglia’ van de AVRO/TROS.
Ilse was te zien in ‘Onze Jongens’, regie: Johan Nijenhuis en binnenkort ook in de komedie ‘Ron Goossens: Low Budget Stuntman’, regie: Steffen Haars en Flip van der Kuil.
Afgelopen seizoen speelde Ilse in de serie B.A.B.S. van KPN Presenteert.
Op dit moment is Ilse te zien in de serie ‘Soof: Een Nieuw Begin’ op RTL4.
Ilse heeft de serie ‘De Luizenmoeder’ geschreven, de tien afleveringen, waarin Ilse zelf te zien is als Juf Ank, voor deze komedieserie zijn op dit moment te zien bij AVRO/TROS.

Overig

Ilse schrijft voor Het Klokhuis, voor haar cabaretvoorstellingen en voor haar eigen groep tgBloodyMary en voor BING FILM&TV.
Haar (zang)stem is te horen in vele tekenfilms en live-action-series bij Zapp, Nickelodeon (o.a. Tijger in Kung Fu Panda en Icy in The Winx Club) en Disney Channel (o.a. Priscilla in Violetta) en ze spreekt natuurdocumentaires, luisterboeken en commercials in.

CV

Algemeen

Nederlandse
Alt
Nederlands, Frans, Duits, Engels, Twents, Sallands
Ja
Auto

Opleidingen

ArtEZ

TvC Agency

Hoofddorppleinbuurt
1058 Amsterdam
Nederland
06-24284141

Verstuur e-mail