Hanna Van Vliet

Bio

Hanna van Vliet is 2014 afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie. Ze was zowel op het toneel en in musicals te zien als in film en op televisie. Ze is co-creator en hoofdrolspeelster van de queer hitserie en film ANNE+. In 2022 was ze Shooting Star op de Berlinale. Sindsdien heeft ze een aantal rollen in internationale producties bemachtigd, zoals One Day (Netflix) en A Small Light (Disney+). Ze werd drie keer genomineerd voor een Gouden Kalf voor beste hoofdrol voor haar rollen in Verloren Transport en ANNE+.

Ze was naast Elsie de Brauw te zien in de film Drijfzand (Margot Schaap) en werkte met Mijke de Jong, voor een aflevering van Modern Love. De film Lost Transport (Saskia Diesing) met Hanna in de hoofdrol en de serie De Droom van de Jeugd (Bram Schouw) kwamen uit in het voorjaar van 2023. Eerder was o.a. ze op Netflix te zien in de comedyserie Toon (Beer ten Kate).

Naast haar werk voor de camera, is ze ook regelmatig in het theater te zien. In 22/23 was ze bij ITA re zien in ‘De Uren’ (Eline Arbo). Ze speelde hoofdrollen in De Tweeling, Pippi Langkous en Fiddler on the Roof. Ze werd twee keer genomineerd voor een Musical Award voor Beste Actrice. Maar ze werkte ook bij de Toneelmakerij, Het Amsterdamse Bos, Orkater en De Toneelschuur.

Hanna zet zich actief in voor een inclusiever film- en televisie landschap, met de nadruk op gelaagde vrouwenrollen en genuanceerde LGTBQ-representatie.

Overig:
Hanna zingt en speelt meerdere instrumenten (basis niveau). 

CV

Algemeen

Ja
Auto

Opleidingen

Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie

Solid Base Management

Plantage Middenlaan 2C
1018 DD Amsterdam
Nederland

Verstuur e-mail