Hanna Van Vliet

Bio

Hanna van Vliet is 2014 afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie.

Op TV en online is ze te zien in de serie ANNE+, waar ze aan mee ontwikkelde en de titelrol in speelt. Ook speelde ze in 2017 een hoofdrol in de bioscoopfilm Oh Baby (Thomas Acda).
Verder is ze te zien in de KPN series Toon en B.A.B.S., maar ook in de speelfilms ‘Broers’ (Bram Schouw), ‘Ron Goossens, low budget stuntman’ (Steffen Haars & Flip van der Kuil) en de korte horrorfilm ‘Het Juk’ (Nico van den Brink).

In het theater was Hanna te zien in producties bij Orkater (Op de Bodem) en de Toneelschuur (Wreed&Teder), speelde de titelrol in Momo bij Theatergroep Kwatta, en speelde Pippi Langkous in de gelijknamige musical. In seizoen 2015/2016 speelde Hanna een van de hoofdrollen in De Tweeling bij Stage Entertainment. Ze deed meerdere keren mee aan Nachtgasten. In 2017 speelde ze in Fiddler on the Roof van de Theateralliantie. In de zomer van 2017 was ze te zien als Nina in De Meeuw van het Amsterdamse Bostheater.

Overig
Hanna werd in 2016 voor haar rol in De Tweeling genomineerd voor een Musical Award voor ‘Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een Grote Musical’.
Voor haar rol in Fiddler on the Roof werd ze in 2018 genomineerd voor een Musical Award voor ‘Beste Vrouwelijke Bijrol in een Grote Musical’.

CV

Algemeen

Nee
Auto

Opleidingen

Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie

BBMA

Gerard Callenburgstraat 57 II
1055 VA Amsterdam
Nederland
06-19206361

Verstuur e-mail