Francis Broekhuijsen

Video

Foto

Bio

Francis Broekhuijsen, afgestudeerd aan de Toneelschool in Amsterdam, debuteerde tijdens zijn laatste  opleidingsjaar bij Het Toneel Speelt met een hoofdrol in Vondel ‘ Jozef in Dothan’ in de regie van Hans Croiset om vervolgens bij dit gezelschap te spelen in Bredero’s “Trijntje Cornelis’ en Vondels ‘Leeuwendalers. Verder speelde hij in de regie van Koos Terpstra bij het Ro-Theater in ‘Don Carlos’, bij Toneelgroep Amsterdam, het huidige ITA, in ‘Timon van Athene’ regie Pierre Audi, en bij De Trust in Tsjechov’s ‘De Drie Zusters’ onder leiding van Theu Boermans. Waarna hij als acteur vast in dienst trad bij het ensemble van het Nationale Toneel, waar hij in vele voorstelling stond in de regie van Johan Doesburg.
Na jaren van acteren nam Francis het besluit om zijn talenten als presentator en programmamaker in te zetten en doet dit al 15 jaar met veel succes, voor Live evenementen, Radio en TV met als specialisatie Kunst, Cultuur, Literatuur, Design en Muziek
Zijn expertise en betrokken samenwerken zorgt ervoor dat opdrachtgevers, zoals Writers Unlimited, Poetry International, Ontwerp Platform Arnhem, Bridge To Liberation e.v.a., steeds bij hem terugkeren. 
De laatste vier jaar was hij als Dj / presentator en programmaker, te horen met zijn eigen shows bij de Nationale Funk, Soul en Jazz zender Sublime met o.a. De Sublime Ochtendshow, Sublime Smooth, Francis Funky Friday en The Sublime Experience.
Met zijn rijke diverse achtergrond, Arubaans / Spaans en geboren in Nederland en zijn kunde als verhalenverteller weet hij in al zijn werk, zowel als presentator als acteur, bruggen te slaan tussen culturen en een inzicht te geven in het verborgen verhaal waarbij iedereen zich uiteindelijk weet te herkennen 

CV

Algemeen

Nederlandse
bas / Bariton
Engels
Auto

Opleidingen

Toneelschool Amsterdam

Theater

Jozef in Dothan
Rol: Jozef
Uitvoering: Het Toneel Speelt
Uitvoering: regie Hans croiset
Auteur: Joost van den Vondel

Docent

BewegingsDocent
Uitvoering: Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam

Maten

1,77
zwart
bruin
52
42
79
33