Francesca Pichel

Video

Bio

Francesca Pichel is afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie, met een Bth in Drama & Musical Performance. Ze schrijft haar eigen muziek, treed internationaal op in verschillende bands, speelt in tv en films en schrijft eigen theaterstukken met haar collectief Sir Duke bij Orkater. Haar eerste theaterproductie, die ze samen met haar collectief Sir Duke bij Orkater heeft gemaakt, werd op Oerol al een van de hoogtepunten van seizoen ’17-’18 genoemd.

Na haar afstuderen heeft zij lang in het buitenland gewoond en gewerkt. Naast haar carriere als actrice en zangeres heeft ze de afgelopen jaren ook haar eigen muziekstudio gehad in Londen, UK. Sinds 2018 heeft zij zich weer gevestigd in Nederland, Amsterdam. Hier heeft ze haar zelfstandige muziekstudio gebouwd in de Pijp, waar ze naast acteren en zingen samen met haar partner Rocco Brunori muziek schrijft voor film- en theaterproducties.

Orkater/Sir Duke
Sir Duke bestaat uit acteurs/muzikanten Francesca Pichel, Dionne Verwey en Gery Mendes, regisseur Nita Kersten en schrijver Esther Duysker. Het collectief met roots in Suriname, de Caraïben, Kaapverdië en Nederlands-Indië, belicht cultureel-diverse thema’s op een verfrissende, eigentijdse en muzikale manier, vanuit het streven nieuwe verhalen en klanken in het theater te brengen.

CV

Algemeen

Nederlandse
Mezzo-Sopraan
Nederlands | Engels: Native Italiaans: Volledig Functioneel Zangrepertoire: Frans, Duits, Bahasa, Bambara, Portugees, Spaans
Nee
Auto

Opleidingen

Atka
Kleinkunstacademie Amsterdam
Toneelschool Amsterdam