Fabian Claes Jansen

Video

Foto

Bio

Fabian Claes Jansen (1983) is acteur, cineast, theatermaker, impact producer en oprichter & directeur/bestuurder Fabuch Social Cinema. Hij studeerde in ’05 af aan de Acteursopleiding van de Toneelacademie Maastricht.

Fabian speelde hoofdrollen bij gerenommeerde theatergezelschappen als NNT, Artemis, NTGent, Orkater, Stage Entertainment, Peergroup, Onafhankelijk Toneel, De Toneelschuur, Theater Zeelandia, Hummelinck/Korthals Stuurman en Fabuch Social Cinema in meer dan 40 stukken op podia in Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, Engeland, België, Nederland en zelfs op Broadway, New York City.

Naast theater speelde hij (hoofd)rollen in films en series als Mannenharten, Missie Aarde, Symbiose, Ada, Vreemd Bloed, Nena, Castle Amerongen, De Zitting en speelde meer dan 30 gastrollen in verschillende series en films. Hij werkte met regisseurs als Peter Greenaway, Saskia Diesing, Mijke de Jong, Peter de Baan, Margien Rogaar en Mark de Cloe. 

Fabian regisseerde succesvolle theatervoorstellingen bij o.a. Theater Artemis, Onafhankelijk Toneel, Noord Nederlands Toneel en Fabuch Social Cinema. Daarnaast regisseerde hij voor productiehuis Fabuch Social Cinema de theatermonoloog Gemma, de prijswinnende kortfilms Ella, Lady, Maalkop en ADA, de geïmproviseerde speelfilm Allemaal Vogels, het hoorspel Maalkop, de online marathon improvisatie performances  Els – Eenzaamheid in Quarantainetijd (168 uur), Els – De Tweede Golf (100 uur)  en de zevendelige podcastserie Hoi, Ik Ben Nieuw!.

In 2017 startte hij het eerste inclusieve film en theaterproductiehuis van Nederland, Fabuch Social Cinema (kort: Fabuch). Met Fabuch creëert hij collectief social bewustzijn door middel van  professionele maatschappelijk geëngageerde films, voorstellingen en multimedia-projecten,  met topacteurs en een professionele crew, dit in combinatie met veelal kwetsbare mensen uit alle lagen van de bevolking en de randen van de samenleving. Fabuch geeft hen door deze projecten een gezicht en helpt talent ontwikkelen, op weg naar een inclusieve samenleving.

Fabuch produceert qua verhaal en werkmethode op een innovatieve manier haar projecten en de daarbijbehorende landelijke impactcampagnes. Daarmee is Fabuch een pionier binnen de filmindustrie/culturele sector en op bijzondere wijze verbindend naar het sociale domein.

Fabian mag zichzelf ook Impact Producer noemen. Hij volgde een traject tot Impact Producer – Sociale Impact Campagnes voor Film en Theater, bij Impact Makers Amsterdam, en is sindsdien Impact Producer voor o.a. Fabuch Social Cinema en De Harmonie en Adviseur Impact – Innovatie – Inclusie voor International Arthouse LUX — Nijmegen.

Fabian is lid van de Dutch Directors Guild, ACT en Atelier Neérlandais in Parijs, Frankrijk.

CV

Algemeen

Nederlandse
Bariton / Tenor
Nederlands, Engels, Duits.
Ja
Auto

Opleidingen

Acteursopleiding Toneelacademie Maastricht. Afgestudeerd in 2005.

Marble Agency

Soembawastraat 56
1095 XC Amsterdam
Nederland
+3120 354 1200

Verstuur e-mail