Esther Lindenbergh

Bio

Na het behalen van haar propedeuse aan Dansacademie Lucia Marthas te Groningen in 2012 vervolgde Esther haar opleiding aan de Frank Sanders Akademie voor Musical- en Muziektheater te Amsterdam waar zij in 2016 afstudeerde.

Tijdens haar opleiding was zij al te zien in de theatervoorstellingen ‘Sonneveld in DeLaMar’ van Stage Entertainment Nederland, ‘Willem Ruis – De show van zijn leven’ van Janke Dekker Producties en ‘We Want More!’ van Bos Theaterproducties.

Van 2016 tot 2020 was Esther deel van het orkest van Tineke Schouten als zangeres, actrice, violiste, danseres, celliste en fluitiste in de voorstellingen ‘T-Splitsing’ (2016 – 2018) en ‘Highlights’ (2018-2020).

In 2018 speelde Esther in de muziektheatervoorstelling ‘Hold On’ op Theaterfestival Boulevard te ‘s-Hertogenbosch als actrice, zangeres en violiste onder regie van Sytske van der Ster.

Van 2019 t/m 2021 was Esther te zien in de jeugdvoorstelling ‘Wagners Ring’ van Garage TDI als actrice, zangeres, violiste, celliste en fluitiste.

In juli 2021 speelde Esther in de voorstelling ‘Nachtvlinder’ van Theatergroep De Opposanten te Zwolle. Daarnaast tourde zij door Nederland met het liedjesprogramma ‘Liedpost’ (mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten).

Momenteel speelt en ontwikkelt zij haar solovoorstelling ‘Frieda – een one Woman spektakelmusical’ onder regie van Sytske van der Ster. Deze ode aan dirigente, celliste en verzetsheld Frieda Belinfante zal te zien zijn op de Parade 2023 (Utrecht en Amsterdam) en in mei 2024 avondvullend in première gaan in coproductie met De Nationale Opera. Kijk hier voor meer informatie en de speeldata.

Ook is Esther internationaal op televisie te zien in de Disney jeugdserie ‘Find me in Paris’ in de rol van ballerina Jenna Bicks in seizoen 2 en 3. Deze serie is in Nederland te zien op Videoland.

Naast haar werk als uitvoerend artiest is Esther sinds 2018 gecertificeerd zangdocent in de zangmethode de Vocal Core™ van Rein Kolpa en geeft zij zangles aan zowel amateurs als (semi)professionals.