Erik Van Der Horst

Video

Audio

0:00
0:00
0:00
0:00
0:00
0:00

Bio

Erik begon zijn filmcarrière op 15-jarige leeftijd in de films De Zwarte Meteoor (2000, Guido Pieters), De Grot, en Amnesia (beiden 2000, regie Martin Koolhoven). Na de Toneelacademie Maastricht in 2006 te hebben afgerond als acteur heeft hij zich gericht op muziektheater en musical. Hij werkte als acteur, componist en multi-instrumentalist bij toneelgezelschappen zoals Oostpool, Onafhankelijk Toneel en Maas, en Orkater onder wiens vleugel hij in 2007 zijn eigen muziektheatergroep The Sadists begon. Hiermee maakte hij onder andere de voorstelling Alabama Chrome (2007), winnaar van de BNG Publieksprijs, die speelde op de Parade, Zwarte Cross, maar ook internationaal. Sinds 2013 werd hij Vaste Maker bij Orkater, en speelde in oa Richard III (2010), Alice in Wonderland, De Lutine, Julius Caesar en De PindakaasPrins.

Sinds 2022 werkt hij als onafhankelijk maker, speelde bij Nationale Opera en Ballet en schreef muziek voor oa Holland Baroque, Balletorkest en Rick Engelkesproducties. Onlangs schrijf hij de muziek voor 14 de Musical, over voetballegende Johan Cruijff, welke binnenkort zijn 500e voorstelling beleeft. Voor zijn composities is Erik twee keer genomineerd voor de Musicalaward Beste Muziek.

Erik was na zijn opleiding te zien oa Flikken Maastricht, Seinpost Den Haag en Penoza. Daarbij zong en hij speelde hij de rol van Wim Schmidt, de broer van Annie in de muzikale serie Annie M.G. Daarbij was hij te zien in films als De Storm, Stilte na de Storm (Nederlandse inzending voor de korte films bij de Oscars) en Alleen Maar Nette Mensen. In 2010 won hij de Award voor Beste Acteur bij het EFF.

Als stemacteur spreekt en zingt Erik in voor verschillende tekenfilm- en televisieseries zoals VivoZootropolis, Aladdin, en Blaze en de Monsterwielen. Daarbij werkt hij als MOCAP-performer bij Guerrilla Games Amsterdam.

Hij zingt, speelt gitaar, toetsen, drums en nog veel meer…

CV

Algemeen

Nederlands
Hoge Bariton
Engels, Nederlands
Ja
Auto, Motor

Opleidingen

Toneelacademie Maastricht
ITS DNA Amsterdam
Overigen: Vooropleiding

Theater

14, de Musical
Componist: Out of Office Productions
De Lutine
Uitvoering: Acteur/Componist/Musicus
Uitvoering: Oerol 2015/2016
De Terugkeer van Hans en Grietje
Uitvoering: Acteur/Componist/Musicus
Op de Bodem
Uitvoering: Acteur
Uitvoering: Muzikant
Auteur: Componist
Overigen: Muzikaal Leider
Onward - The Sadists
Rol: Acteur/Muzikant/Componist
Alice in Wonderlans - Orkater
Rol: Acteur/Muzikant
Richare III - Orkater (reprise)
Rol: Acteur/Muzikant
Rockabilly Roadkill - The Sadists
Rol: Acteur/Muzikant/Componist
Somedaymyprincewill.com
Rol: Acteur/Muzikant
Help - Tg Max
Rol: George Harisson
Man of Moods
Rol: Acteur/Muzikant/Componist
Alabama Chrome - The Sadists
Rol: Acteur/Muzikant/Componist

Maten

174
bruin
bruin
38
42
70
30