Ellen Goemans

Foto

Bio

 Ellen Goemans (1969) is actrice en theatermaker, afgestudeerd aan de Toneelschool Arnhem (1996)

Contact: Bureau Grosfeld, Gijsje Grosfeld (contact@bureaugrosfeld.nl)

Theaterwerk

Na haar afstuderen aan de toneelschool in Arnhem (1996) werkt ze een half jaar bij Double Edge Theatre in de USA, een internationaal gezelschap dat staat voor beeldende, fysieke en muzikale optredens. Na terugkomst richt zij o.a. samen met Eric de Vroedt, toneelgezelschap Monk (1997) op. Na een reeks succesvolle voorstellingenco-producties en samenwerkingenmet Kas en de Wolf,Dito Dito en Ontroerend Goedstopt ze in 2012 definitief bij Monk. Ze speelt bij ’t Barre Land, een aantal voorstellingen bij toneelgezelschap Dood Paard, Freetown wordt geselecteerd voor het theaterfestival Vlaanderen en het Nederlands theaterfestival en speelt in meerdere theaters in Europa, New York en Montreal. Bij tgECHO speelt ze in de voorstellingen BOTTENHotel Informatie en recent in Twee geliefden op zoek naar een Droomhuis (2022) ism Erik Bindervoet en Roeland Hofman. Ook speelt ze bij mc KASSETT en Compagnie Red Yellow and Blue. Afgelopen seizoen (2022) was ze te zien in de Bellevue-lunchvoorstelling SLOOPKOGEL geschreven door Don Duyns en gespeeld samen met Harm van Geel.

Regie en eindregies   

Ze doet de regies bij mc KASSET, de Poezieboys, CLUB LAM en Coupedeboule en het NUT. Voor Oerol 2023 regisseert ze Lorca van Joost Oomen en de Poezieboys, geproduceerd door Explore the North.

Camerawerk 

Recent is Ellen te zien in de serie Judas 2 in de regie van Remy van Heugten, bij wie ze eerder een bescheiden rol had in zijn film Mascotte, de webserie Toen wij de tijd nog hadden van De Vandalen. Daarnaast heeft ze gespeeld in de serie Smeris waar ze met de regisseurs David Lammers en Erik de Bruyn werkte. Verder vertolkte ze gastrollen in Lijn 32MoordvrouwFlikken Maastricht, SpangasCMCLa Famiglia en Nieuwe Buren 2

Ze heeft i.s.m. David Gosker, beeldend kunstenaar, de installatie Look at me gemaakt tentoongesteld is op het Todays Art-en Noorderzon Festival.

Sinds 2014 is Ellen verbonden aan de HKU Toneelschool als docent en tutor en vast lid van het kernteam.

Foto’s door Teska Overbeeke

 

 

 

 

CV

Algemeen

nederlandse
Ja
Auto

Opleidingen

Toneelschool Arnhem (Artez)