Ellen Goemans

Foto

Bio

 Ellen Goemans (1969) is actrice en theatermaker, afgestudeerd aan de Toneelschool Arnhem (1996)

Na haar afstuderen aan de toneelschool in Arnhem werkt ze een half jaar bij Double Edge Theatre in de USA, een internationaal gezelschap dat staat voor beeldende, fysieke en muzikale optredens. Na terugkomst richt zij samen met Eric de Vroedt, toneelgezelschap Monk op. Na een reeks succesvolle voorstellingen, waaronder de Rhodos trilogie, Couleur Locale en Niezogekdapoeziezoslechverkoopt, co-produkties en samenwerkingen met Kas en de Wolf, Dito Dito en Dood Paard, stopt ze in 2009 bij Monk, om vrij snel daarna weer terug te keren o.a. als speler in de voorstelling Poskantoor met Sylvia Hoeks en Raymond Thiry, de voorstelling Gokhal Europa, met Rutger Kroon en Ton Kas. Ook speelt ze bij ’t Barre Land De Eenzame Weg en toneelgezelschap Dood Paard, met wie ze de voorstelling Freetown (2011) en Botox Angels (2015) maakt en in 2018 de Tragedy of Slaughtervaart, allen geschreven door Rob de Graaf. Freetown wordt geselecteerd voor het theaterfestival Vlaanderen en het Nederlands theaterfestival en speelt in meerdere theaters in Europa, New York en Montreal. Ze regisseert Tom Jansen en Michael Bloos in Stereo (2014) een nieuwe toneeltekst van Frank Sierra en STRANDT (2016) bij mc KASSETT om vervolgens op het Over het IJfestival mee te spelen in de voorstelling Hoofdrol (2017). Bij tgECHO speelt ze twee keer in een regie van Roeland Hofman, de voorstelling BOTTEN(2015) en Hotel Informatie (2017/18), beiden geschreven door Erik Bindervoet. Afgelopen seizoen speelde ze Anna Karenina bij Compagnie Red Yellow & Blue en regisseerde ze de Poezieboys voor hun kindervoorstelling Bonte Aevond die afgelopen zomer op de Parade speelde en deed ze de eindregie bij CLUB LAM, Die Already.Komend seizoen is ze te zien in de voorstelling SLOOPKOGEL geschreven door Don Duyns en gespeeld samen met Harm van Geel in de regie van Jef Van gestel. Januari 2022 starten de repetities van DROOMHUIS bij tg Echo, wederom in de regie van Roeland Hofman.

Haar recente camerawerk bestaat uit een kleine rol in de One Night Stand Smartlap van David Eilander en een rolletje in de bioscoopfilm Mascotte van Remy van Heugten. Ook heeft ze gespeeld in de webserie Toen wij de tijd nog hadden van De Vandalen. Ze speelde in de pilot van het Eye Film Museum Close Up in de regie van Milan Amzic. Daarnaast heeft ze geacteerd in de serie Smeris als Inspectrice van Interne Zaken waar ze met de regisseurs David Lammers en Erik de Bruyn werkte.Verder vertolkte ze kleine rollen in Lijn 32, Moordvrouw, Flikken Maastricht, Spangas, CMC, La Famiglia en Nieuwe Buren 2.

Ze heeft i.s.m. David Gosker, beeldend kunstenaar, een installatie gemaakt voor de openbare ruimte. Deze is tentoongesteld op het Todays Art en Noorderzon Festival.

Sinds 2014 is Ellen verbonden aan de HKU Toneelschool als docent en mentor en vast lid van het kernteam.

 

 

 

 

 

CV

Algemeen

nederlandse
Ja
Auto

Opleidingen

Toneelschool Arnhem (Artez)