Dunya Khayame

Bio

Dunya is an actress and writer.

Dunya’s latest project are televisionseries KLEM, THE REGELS VAN FLOOR, DE LUIZENMOEDER the comedy O MIJN HEMEL, and the movie BROEDERS,

Dunya is also a screenwriter; she has written several plays for the theater company ISH, including JIBBERISH and HYPERISH. The plays were a big succes in Holland, Germany and even New York.

In 2011 Dunya wrote the play VUURWERK, which was seen exclusively in Theater Bellevue. In addition to her work as a screenwriter, Dunya also writes columns for magazines such as Mzine and TheaterMaker.

Dunya Khayame studeerde in 2004 af als actrice aan de toneelschool in Maastricht en volgde in 2008 lessen aan de schrijversvakschool in de richting scenario. Zij was als schrijver vast verbonden aan multidisciplinair theatergezelschap ISH tussen 2009 en 2014 en schreef mee aan o.a de voorstellingen STORMISH – WHO THE F*** ISHAKESPEARE, HERCULISH, THE GATE, THIS IS ISH, LIKE FOR REAL en HYPERISH die ook in het Engels vertaald werd en gespeeld werd op Broadway, New York in The New Vic Theatre. Ook schreef zij het libretto voor MONTEVERDISH. Naast haar werk voor ISH was ze daarbuiten ook werkzaam als schrijfster. Zo schreef ze voor theater Bellevue de lunchvoorstellingen VUURWERK (2011) met coaching door Maria Goos en schreef ze met Daniel Samkalden en Martijn Hillenius de lunchvoorstelling KOMT EEN DOKTER BIJ DE DOKTER (2015). Daarnaast schreef ze mee aan MONOLOGISCH (2013) een monologen boek, schreef ze de paradevoorstelling JIBBERISH (2012) en leverde ze een bijdrage aan de voorstelling LATE AVOND IDEALEN van Sanne Vogel. Verder was ze als columnist verboden aan tijdschriften als NL20, NL30,NL70, MZine en de Theatermaker. Naast schrijfster is Dunya als actrice te zien geweest in verschillende theater tv en film producties recentelijk o.a KLEM Frank Ketelaar (2017) BROEDERS Hanro Smitsman (2017), O MIJN HEMEL Niek Barendsen (2018), DE REGELS VAN FLOOR (2018), DE LUIZENMOEDER (2018) en de theatervoorstelling ASSAD (Hulst&Tarenskeen)

CV

Algemeen

Nee

Opleidingen

Toneelschool Maastricht, acteurs opleiding