Dragan Bakema

Video

Foto

Bio

Dragan Bakema (12 mei 1980) is acteur, scenarist en producent.

Op zijn negentiende speelt hij zijn eerste hoofdrol in de speelfilm “Drift” van Michiel van Jaarsveld. In 2005 studeert hij af aan de Arnhemse Toneelacademie. Na zijn afstuderen vertrekt hij naar New York om lessen te volgen aan de Lee Strassberg Academy.
Na zijn afstuderen speelt Dragan in een groot aantal theaterproducties bij o.a. ITA en het ROtheater.

In 2020 is Dragan in de bioscoop te bewonderen in de film April May & June, is hij op tv met de krimi-serie Keizersvrouwen en zie je hem in de Duitse TV serie: ‘Der Amsterdam Krimi’. Ook speelt hij de hoofdrol in de nieuwe videoland-productie De Eenling. Hij krijgt in dit jaar ook financiële steun van televisiezender AVROTROS en producent Keyfilm om zijn zevendelige tv-serie LUNCH met regisseur Jaap van Heusden verder te ontwikkelen.

Zijn grootste uitdaging ligt momenteel in zijn vertolking van Newton in de musical LAZARUS, die hij zeven keer per week speelt tot eind mei 2020. Daarna speelt Dragan een maand lang nogmaals de hoofdrol in Het Pauperparadijs dat wegens succes in reprise gaat.

Naast acteur is Dragan ook actief als scenarist en producent voor het door hem opgerichte Popov Film. Hij heeft onder andere meegeschreven aan het filmscenario van ‘Oliver etc.’ en ‘Hunting en Zn.’ In beide films speelt hij ook de hoofdrol, voor ‘Hunting en Zn.’ ontving hij zijn tweede Gouden Kalf-nominatie. Voor ‘Zwarte Zwanen’ van Colette Bothof zijn eerste.

Dragan draagt naast de Nederlandse nationaliteit ook de Servische nationaliteit. In ‘The Paradise Suite’ en ‘Vlasnost’ was hij in een Servisch sprekende rol te zien. De eerstgenoemde film was in 2016 de Nederlandse inzending voor de Oscars.

Dragan woont samen in Amsterdam (Nederland) en Melenci (Servie) en heeft drie kinderen.

CV

Algemeen

Nee

Opleidingen

Toneelschool Arnhem

Film

Hitte/Harara
Rol: Michael
Hoe overleef ik mezelf?
Rol: Sam Meyer
Zwarte Zwanen
Rol: Vince
De Dominee
Rol: Hitman
Gebroken Rood
Rol: Goran
Loverboy
Rol: Michael
Bella Bettien
Rol: Slobodan

Televisie

Rembrandt en ik
Rol: Rembrandt
De Troon
Rol: Koning Willem ll
In Therapie
Rol: Aron
Koning van de Maas
Rol: JJ
Medea
Rol: Thomas