Corien van der Zwaag

Bio

In 2013 studeerde Corien af aan de Frank Sanders Akademie voor Muziektheater en speelde zij o.a. voor Bos Theaterproducties. Corien kenmerkt zich in haar rol als actrice (en maker) door haar gevoeligheid voor intermenselijke drama en komische kijk op menselijk onvermogen. Haar achtergrond met dans en zang maakt haar een fysiek sterke en muzikale actrice die de lamp anders weet te richten.

Naast actrice is Corien scenarist, regisseur en werkzaam als opnameleider en spel- en script-coach. Na verschillende regie-assistenties en spel-coaching was haar afstudeerfilm Tenue de Ville (Regieopleiding van de Amsterdam Film School) de start van een carrière in scenario en regie voor film en televisie. Daarna ontwikkelde zij verschillende film- en serieplannen voor Topkapi Series (W.I.P.) en werkte zij als dramaturg/First AD aan o.a. de speelfilm De Openbaring en de korte film Muze. Corien is regisseur van het nieuwe theater-duo Anniek Pheifer en Jacqueline Blom dat in 2022 in première ging met hun voorstelling EN EN. 

Samen met Jacqueline Blom is Corien co-founder van Point of VieW, een platform voor onderzoek en debat over de rol van vrouwen in de culturele sector. In dit licht maken zij ook de podcast De Bitch en De Hoer.