Claire Schuyffel

Bio

Claire is een Nederlandse en (Brits) Engels native sprekende actrice. Geboren (1983) en opgegroeid in Engeland met Nederlandse ouders zorgde voor een tweetalige opvoeding, waardoor ze nu zowel als Engelse en als Nederlands actrice werkzaam is. Ze begon op jonge leeftijd met acteren en speelde haar eerste professionele rol in de Nederlandse nationale productie van de musical “Annie” in 1995. Na een opleiding aan de Universiteit Utrecht besloot ze auditie te doen voor de toneelschool LAMDA in Londen en behaalde hier in 2009 haar diploma. Ze volgende daarnaast lessen in Los Angeles aan de Ivana Chubbuck Studio. 

Claire was werkzaam bij verschillende theatergroepen (as Zwerm, DNL, The Cyclepaths, Theater van Santen,  De Bermtoeristen ea.) en speelde meedere malen op festivals als de Parade en Fringe Festival in Nederland. In 2014-2015 speelde ze de rol van Emilie in de Nederlandse nationale productie van Tony award winaar War Horse (Stage Entertainment).

Sindsdien is Claire voornamelijk werkzaam als film- en televisieactrice. Ze speelde recentelijk in de Engelse televisieserie Professor T, de Nederlands/Vlaamse televisieserie Tweestrijd en had een van de hoofdrollen in internationale kindertelevisieserie Mia and Me. Ze speelde ook in de Nederlandse jongeren serie H3L, die werd genominieerd voor de Televizier-Ster Jeugd in 2020. Claire speelde ook in veel verschillende korte films, afstudeerfilms en speelfilms, zoals de afstudeerfilm Risk van het RITCS Brussel en Showtime van de Nederlandse Filmacademie. Andere film/tv credits zijn Pink Moon (Gouden Kalf nominatie 2022), De K van Karlijn, Scars, De Spa en Bitterzoet, en kinderseries als Hunter Street, Brugklas en Hoelahoep. 

Claire is ook werkzaam als presentatrice en als stemactrice voor oa (animatie)films en televisieseries, commercials, bedrijfsfilms en audioboeken. 

CV

Algemeen

Nederlandse
Sopraan
Engels en Nederlands native
Ja
Auto

Opleidingen

L.A.M.D.A. (Londen)

Theater

War Horse
Rol: Emilie
Regie: Drew Barr
Productie: Stage Entertainment

Film

Risk
Rol: Christine
Regie: Victor Smet
Productie: RITCS Brussel
Showtime
Rol: Iris Echo
Regie: Jim Aronds
Productie: Nederlandse Filmacademie
Pink Moon
Rol: Sadie
Regie: Floor van der Meulen
Productie: Kepler Film
CV > website
www.claireschuyffel.com/resume: CV

Televisie

Mia and Me
Rol: Carina Amato
Regie: Matthias Temmermans
Productie: Studio 100 ism ZDF
Professor T
Rol: Jean Tidswell
Regie: Dries Vos
Productie: Caviar TV
De K van Karlijn
Rol: Zwangere vrouw
Regie: Albert Jan van Rees
Productie: ITV Studios
H3L
Rol: Elvira Diaz
Regie: Nicolien Kool & Glenda Beekink
Productie: Tuvalu Media

Maten

1.60
Bruin
Bruin
34/36
38
50
27

Artist’s Ability

Straat
1000 AA Amsterdam
Nederland
06 51 38 86 08

Verstuur e-mail