Claire Bender

Foto

Bio

Claire is geboren in Den Haag. Na haar VWO te hebben afgerond werd ze in 2012 aangenomen op de Toneelacademie Maastricht, waar ze in 2016 haar diploma haalde.
Tijdens haar studie speelde ze de rol van Marietje in het eerste seizoen van Rundfunk, geregisseerd door Rob Lücker. Eerder was ze al te zien in o.a. Lover of Loser (Dave Schram) en tv-series als Dokter Deen en Moordvrouw.
Haar stages (2015/2016) liep Claire bij Theater Utrecht en Internationaal Theater Amsterdam. Bij TU was ze te zien in Stad der Blinden en Een soort Hades, beiden onder regie van Thibaud Delpeut. Bij ITA speelde ze in de TA2 Liliom onder regie van Julie van den Berghe.
Voor haar afstudeervoorstelling, geregisseerd door Johan Simons, won ze op het ITS Festival een ITS Award.
Meteen na haar afstuderen begon ze met het draaien van het tweede seizoen van Rundfunk.
Hierna volgden voorstellingen bij ITA en TU. Bij TU was ze te zien in Westkaai, Platonov en Thuislozen; alle drie geregisseerd door Thibaud Delpeut.
Bij ITA was/is ze te zien in Ibsen huis, onder regie van Simon Stone, waarmee ze in februari in Antwerpen speelt en later dit jaar in Lissabon te zien is. Daarnaast heeft ze de rol van de jonge Marianne overgenomen in Scènes uit een huwelijk, geregisseerd door Ivo van Hove. Hiermee tourt ze komende maanden door het land.
Afgelopen voorjaar draaide Claire voor de nieuwe dramaserie Morten van de NPO, geregisseerd door Jean van de Velde, waarin zij één van de hoofdrollen vertolkt. Vanaf 7 april wordt deze uitgezonden op NPO 3.

CV

Algemeen

Nee

Opleidingen

Toneelacademie Maastricht

JULY MANAGEMENT

Sophiastraat 70
2805 HE Gouda
Nederland
+31 (0)6 29 60 22 27

Verstuur e-mail