Charlie Panneman

Video

Foto

Bio

Charlie Bloem Panneman (1998, Arnhem) studeert sinds 2021 aan de acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en is een Nederlandse (stem)actrice en theatermaker. 

Voor ze aan haar opleiding begon maake ze onder begeleiding van Milou van Duijnhoven haar solo ‘KIST.’ bij Stichting Likeminds als onderdeel van de Likeminds Factory. Hier volgde ze ook workshops in theatermaken van o.a. Anton de Bies, Ilay den Boer, Connor Schumacher, José Montoya, en Eva Line de Boer.

Tijdens haar opleiding maakte ze in 2022 samen met haar klasgenoot Claudia Kanne de korte voorstelling ‘Een Grimmig Sprookje’ over de oorspronkelijke verhalen van de gebroeders Grimm, maakte ze ‘Vrijstaat maar dan in het Deens’: locatie theater over de Deense vrijstaat Christiania, waar ze met drie klasgenoten naartoe is geweest voor onderzoek. Verder speelde ze in een scène van ‘Antigone’ in samenwerking met studenten van theater vormgeving en maakte ze haar solo ‘Tot de vlinders sterven’. In 2023 speelde ze in ‘Het verhaal van Simson’ bij Holland Opera in samenwerking met het Amsterdams Bach Consort. In deze muzikale voorstelling van Joke Hoolboom en Niek Idelenburg speelde ze de rol van verteller, Simson in het eerste deel en Delila in het tweede deel. Later dit jaar speelde ze haar solo ‘Fucking omvangrijk’, wat een dragvoorstelling was over klimaatverandering en baby’s met een tekst uit ‘Longen’ van Duncan Macmillan. In haar derdejaar speelde ze in ‘ThE VillAgE’, van Willemijn Zevenhuijzen en Eva Zwart, ‘Niemand in het bijzonder, maar niemand anders’ van Margijn Bosch en in ‘Klinkers’, in samenwerking met studenten van writing en theater vormgeving. Ook maakte ze de korte film ‘Tweezaam’, waarin de verschillende kanten van eenzaamheid onder jongeren worden belicht. 

In 2024 speelt ze in de voorstelling ‘Het dorpje dat alleen maar wilde huilen’, onder regie van Elias de Bruyne tijdens Festival Tweetakt en in het najaar is ze te zien in ‘Koning Krump’ van Greg Nottrot bij het NUT.

Contact: bloem.charlie@gmail.com

CV

Algemeen

Nederlandse
Sopraan
Nederlands, Engels
Nee

Opleidingen

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht | Acting

Theater

Het dorpje dat alleen maar wilde huilen
Tweetakt Festival: Regie: Elias de Bruyne
Het verhaal van Simson
Holland Opera en Amsterdams Bach Consort : regie: Joke Hoolboom en dirigent: Niek Idelenburg
Niemand in het bijzonder maar niemand anders
Derdejaars HKU project: Regie: Margijn Bosch
ThE ViLLAgE
Derdejaars HKU project: Regie: Willemijn Zevenhuijzen en Eva Zwart
KIST.
Likeminds Factory: Begeleiding: Milou van Duijnhoven

Film

Tweezaam
regie en spel: rol van Bowie
Verloren
Rol van Myrle: Regie: Evie de Visser en Anne zum Vörde sive Vörding (animatie)

Commercials

Marktplaats
Regie: Tom Rijpert
Producent: Polak Film BV

Stemwerk

Sterk Huis
Korte film over huiselijk geweld: Stichting Sterk Huis
Pakhuis vol verhalen
Audiotour: Zuiderzee Museum
The Afterparty
Audiotour in PAARD Den Haag: Girls in Woods

Workshops

Camera acteren
Door: Marina Wijn en David Lammers
Clownsworkshop
Door: Nader Farman

Maten

172
Lichtbruin
Blauw