Carmen Nitzer

Video

Foto

Audio

0:00
0:00
0:00
0:00

Bio

Actrice, choreografe en danseres Carmen Nitzer (1969) studeerde in 1994 af aan de Artez Arnhem dans en dramaopleiding, met ‘fysiek spel’ als specialisatie.

Tussen 1985 en 1990 speelde en danste zij in Stuttgart (D) in theaterproducties ‘Peer Gynt’ en ‘Rigoletto’van de Wuertembergischen Landesbuehne en in diezelfde tijd trad zij ook op in musicals en televisieproducties in Duitsland met de New Yort City Dance School. Carmen beschikt naast haar theater- en danservaring ook ervaring als actrice in commercials (o.m. Gamma, Jumbo Supermarkten).
Zij speelde in tv-programma’s Boobytrap (TROS) en Waskracht (VPRO) en acteerde in korte films voor Discovery Networks Europe, Animal Planet en het Goethe Instituut Nederland. Ze heeft in Nederland gewerkt als choreografe en regisseur van jongerenvoorstellingen, operette en musicalverenigingen (Het Gelders Orkest) en ze speelde in tal van bedrijfstrainingen voor opdrachtgevers als de NS, IBM, Marlies Dekkers Nederland, NautaDutilh. Zij heeft nationaal en internationaal gewerkt als vormgever van grote bedrijfsfeesten en modeshows, zoals voor L’Oréal in Theater Carré.
Sinds enige tijd legt Carmen zich ook toe op het inspreken van commercials als voice over.
Verder blijft zij zich bijscholen als actrice in o.a. The Chubbuck Technique.

CV

Algemeen

Duits
Duits (native), Nederlands (accentloos), Engels (vloeiend)
Ja
Auto

Opleidingen

Chubbuck acting technique
Scene studies (Film / TV / Theater: Elisabet Sevholt, Romy Irene Wuyts
Hogeschool voor de Kunsten Artez, Arnhem
Overigen: Toneelschool + Dansacademie

Maten

171 cm
bruin
bruingroen
36
39
57kilo
27
79
96
87