Bram Legerstee

Video

Audio

Bio

Bram Legerstee is een veelzijdige en ervaren acteur met een carrière die ruim dertig jaar beslaat. Zijn reis begon in de jaren 90, toen hij als Paul Rosier bekendheid verwierf in de populaire soap “Onderweg naar Morgen”. Dit was het startpunt van een boeiende en gevarieerde loopbaan vol uitdagende rollen en projecten.

Al vroeg in zijn carrière liet Bram zijn veelzijdigheid zien met gastoptredens in bekende televisiecomedy’s zoals 0.a. “Sam Sam”, “12 steden 13 ongelukken” en “Bureau Kruislaan”. In 1995 nam hij de hoofdrol op zich in de Nederlandse film “Beschermengel”, geregisseerd door Peter van der Berg. Zijn rol als de strenge Bovenpiet in de kinderserie “De Nieuwe Club van Sinterklaas” in 2001 voegde een kleurrijk hoofdstuk toe aan zijn loopbaan.

Na zijn tijd als freelance acteur  koos Bram voor een nieuwe uitdaging en werd lid van een theatergezelschap in Rotterdam. Gedurende twee decennia stond hij onder contract bij Het Rotterdams Centrum voor Theater en Theater Babel, waar hij niet alleen acteerde, maar ook regisseerde, doceerde en verantwoordelijk was voor educatieve programma’s. In deze periode speelde hij in diverse klassieke stukken zoals “King Lear”, “Midzomernachtdroom”, “Faust” en “Moliere’s Tartuffe”, maar ook in eigentijdse producties zoals “Nothing Serious”, “Familie Banden” en zijn eigen bewerking van Han Nefkens’ “Bloedverwanten”.

Bram’s artistieke horizon beperkt zich niet tot traditioneel theater-acteren. Hij heeft zijn passie uitgebreid naar bewegingstheater en moderne dans, met hoogtepunten zoals het dans-duet “Transmettere” op het Holland Dance Festival onder de choreografie van Guilio d’Ana. 

Naast zijn werk op het podium is Bram ook actief als stemacteur. In 2024 is hij de vaste stem en gezicht van Zonnestap, en sinds 2023 is hij de vaste stem van de internationale fitnessapp MANA, waar hij de Nederlandse stem was van het mental coaching onderdeel.

Sinds vijf jaar is Bram weer freelance acteur en richt hij zich steeds meer op camera-acteren. Dit heeft geresulteerd in mooie rollen in films zoals o.a  “Hardcore Never Dies”, “All You Know About Aliens” en “The Polderwestern”, evenals verschillende commercials voor onder andere MKB Recht, de Hoge Snelheidslijn (HSL), Beter voor de Baas, en Rent a Bike. Onlangs heeft hij zich aangesloten bij Theater Insblau in Leiden, wat een nieuw hoofdstuk toevoegt aan zijn carrière.

ArtistMan

Vlaardingweg 62 - 2.14
3044 CK Rotterdam
Nederland
+31 6 11441824

Verstuur e-mail