Boy Ooteman

Bio

Op het VWO in Alkmaar kwam Boy, 1981, in aanraking met theater. Na enkele jaren met een cabaretduo voorstellingen te hebben gemaakt ging hij naar de AmsterdamseToneelschool & Kleinkunstacademie waar hij in 2007 afstudeerde.

Daarna speelde hij in 3zusters de rol van Ferapont, maakte met Leopold Witte Op Reis met de Gouden Boekjes, tourde twee seizoenen met Roze Kater bij FANTASTEN, speelde in De Wonderlijke Reis van mijnheer Prikkebeen bij Theater Terra.

De laatste seizoenen was hij Chris de Vries in de succesvolle voorstelling Soldaat van Oranje en Henk de Mol, stiefvader van Alfred J Kwak met oa het Residentie Orkest en was een jaar lang de Understudy van Andre Hazes in Hij Gelooft in mij en maakte bij het Rotterdam Philharmonisch Orkest & Residentie Orkest de voorstelling King of Games.
Afgelopen zomer speelde hij mee met O Die Zee, een (uitverkochte) rockopera te Zeeland, een voorstelling van Tom de Ket (waarvoor de toekomst nog iets mooi voor in petto heeft 😉 ).

Daarnaast was Boy te zien in enkele films (Drone, Brief voor de Koning, Afdwalen), series (Klokhuis, Levenslied, Flikken Maastricht, A’dam en Eva) en commercials (Gamma, Amstel, Volkswagen).

Op dit moment is Boy bezig met de opnames voor Bureau Raampoort, een nieuwe politieserie, waar hij de rol van Jan Rozenbrand heeft.

CV

Algemeen

NL
Tenor
Ja
Auto, Motor

Opleidingen

Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie
Willem Blaeu College, VWO
Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie

Compagne / Henze Pegman

Nieuwendijk 16
3443 BL Woerden
Nederland
06 515 553 48

Verstuur e-mail