Benjamin Moen

Bio

Benjamin Moen is in 2010 afgestudeerd als Performer aan de Toneelacademie Maastricht waar hij werd opgeleid tot speler en maker. Na zijn opleiding heeft hij zich in beide richtingen ontwikkeld. Hij is medeoprichter van het gevierde Nederlands-Vlaamse theatercollectief BOG., waarvan hij nog altijd artistiek leider, schrijver, maker en speler is. Ze spelen met hun voorstelligen door Nederland, Vlaanderen en Internationaal. Ze wonnen verschillende prijzen zoals De BNG Bank Nieuwe makersprijs, De Jong Theaterprijs van Theater aan Zee en werden meermaals genomineerd voor de Toneelschrijfprijs. Daarnaast heeft Benjamin sinds zijn afstuderen bij andere regisseurs en gezelschappen gespeeld en gemaakt. Zoals o.a. Eline Arbo, De Warme Winkel, Oostpool, Orkater, Nineties Productions, De Toneelschuur, Frascati en Young Gangsters. Sinds een aantal jaar heeft hij ook in regisseur Floor Houwink ten Cate een artistieke verwant gevonden. Ze maakten samen o.a. de voostellingen MERKEL en One Man Show.

Ook timmert hij  sinds een aantal jaar gestaag aan de weg van zijn film en tv carriere. Hij was een tijd het vaste gezicht van de Mediamarkt reclame en speelde o.a. in Suspicious Minds van Ivo van Aart, Little Amsterdam van Jorgen Scholtens en de korte film Pizzamonster van Kurt Platvoet waarvoor hij werd genomineerd voor beste acteur op het Shortcutz Festival.  Binnenkort verschijnt hij met zijn eerste hoodrol in een speelfilm in The Garden of Earthly Delights van Morgan Knibbe.

Benjamin doet ook aan stemmenwerk en spreekt boeken in. 

De pers over Benjamin Moen:

“Een zeer originele voorstelling die flonkert, irriteert en imponeert door Moens zeer indrukwekkende solo-optreden” (One Man Show.)

De opening is geniaal en simpel. De vier spelers staan vlak voor ons naast elkaar in een leeg, kaal decor. Het begint met stilte. Dan begint Benjamin Moen met enkele korte zinnetjes met relatief lange pauzes. Zijn timing is fenomenaal en maakt het direct spannend.” (BOG.2)

“De jonge d’Artagnan, een glansrol van Benjamin Moen.”(De Drie Musketiers.)

“Na deze verrukkelijke opera-parodie volgt in alle ernst de beroemde Wir schaffen das-speech, zo sober, oprecht en ontheatraal mogelijk gebracht door Benjamin Moen. Aangrijpend is het.” (MERKEL)

CV

Algemeen

Nederlands
Nederlands vloeiend, Engels goed
Ja
Auto

Toneelacademie Maastricht

Solid Base Management

Plantage Middenlaan 2C
1018 DD Amsterdam
Nederland

Verstuur e-mail