Bas Muijs

Bio

Film en TV: Bas Muijs volgde naast de lerarenopleiding op de Haagse Hogeschool een theateropleiding bij theaterschool Rabarber in Den Haag toen hij in 1999 werd gevraagd voor de rol van Stefano Sanders in de soapserie Goede tijden, Slechte tijden. Na zeven seizoenen besloot hij in 2005 de serie te verlaten om andere rollen te kunnen spelen en in meer acteerdisciplines actief te zijn. Niet alleen in de soap, maar ook op het witte doek en in het theater. Naast GTST (1999-2005) speelde Muijs hoofdrollen in de televisieseries Costa! (2004-2005), Voetbalvrouwen (2007-2009), Pauwen en Reigers (2008-2009, dubbelrol), Snuf de Hond en de jacht op Vliegende Volckert (2008) en in de films Snuf de Hond in oorlogstijd (2008), Mijn vader is een detective (2009), Als je verliefd wordt (2012, dubbelrol) en Heksen bestaan niet (2014).

Theater:

Bas begint in zijn studietijd met het maken van cabaret. Samen met zijn veel te vroeg overleden vriend Maurice Scheermeijer vormt hij het duo Scheermuijs, waarmee wordt opgetreden in theater Pepijn, Haagse café´s en op cabaretfestivals. Tegelijkertijd volgt Bas de theateropleiding bij theaterschool Rabarber in Den Haag. In de daaropvolgende jaren speelt hij de stukken Romeo en Julia, Het monster van Frankenstein, Exercices de style (allen in het Theater aan het Spui) ADO/Ajax, Ik beken (beiden locatietheater), Alice in Wonderland, (Theater aan het Spui) de musical Yab Yum (Carré en daarna reizend) en Expeditie Brazilië (In de voor paarden ontworpen piste van het Alkmaars AF-theater). In 2017 staat Bas met de klucht Boeing Boeing in de theaters en later dat jaar met Harde Handen: een toneelstuk over het oude Scheveningse vissersleven. In 2018 staat hij opnieuw met een klucht op de planken met In de Vlaamse Pot, naar de gelijknamige TV-serie uit de jaren ’90.

Daarnaast geeft hij acteerworkshops voor kinderen en volwassenen en hij geeft theaterles aan basisschoolleerlingen. In deze theaterlessen, die in het theater gegeven worden, wordt uitgelegd wat er zich allemaal afspeelt in de magische wereld van het theater.

CV

Algemeen

Nederlandse
Ja
Auto

Opleidingen

Theateropleiding Rabarber Den Haag