Bart van den Donker

Bio

Bart van den Donker studeerde in 2016 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie en is sindsdien werkzaam als schrijver en acteur. Hij speelde onder andere bij Toneelgroep de Appel, in Soldaat van Oranje – De Musical, Toneelgroep Oostpool en was te zien in de de rol van ‘Peter’ in All Stars – de Musical van More theater producties.
 
In 2017 schreef hij de voorstelling The Dreamers, geïnspireerd op de gelijknamige film van Bernardo Bertolucci, voor Charli Chung bij Frascati, en in 2018 ging zijn nieuwe toneeltekst Bij Jou Begin Ik in première bij Frascati, en werd door de jury van het Nederlands Theater Festival genomineerd voor de BNG Theaterprijs. Verder schreef hij voor Toneelgroep Oostpool, Theater Bellevue, Bos Theaterproducties, en regisseerde hij meerdere muziektheatervoorstellingen van bijvoorbeeld Daan Boom, Jim Bakkum en Lucas Hamming.
 
Op de Nederlandse televisie en in film was Bart vertolkte diverse gastrollen, onder andere in Flikken Maastricht, Het Klokhuis, Welkom in de Jaren ’60, Jeuk, Rokjesdag, Mannen van Mars, Goede Tijden Slechte Tijden, Dertigers, Flikken Rotterdam maar ook in het buitenland in het derde seizoen van de BBC serie The Missing/Baptiste.

 

CV

Algemeen

Nederlandse
Bariton
Nee
Auto, Motor

Opleidingen

Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie

Mover Shaker

Raadhuisstraat 20 - II
1016 DE Amsterdam
Nederland
020 428 43 01

Verstuur e-mail