Audrey Bolder

Video

Audio

0:00
0:00

Bio

Actrice en zangeres Audrey Bolder (1970) studeerde in 1997 af aan de Acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Tevens studeerde zij gedurende drie jaar zang bij Esther Maas Vocal training in Amsterdam.
Audrey was na haar afstuderen zeven jaar de helft van het succesvolle cabaretduo Bolder & Plante. In 1998 stonden zij in de finale van het Leids Cabaret Festival en toerden vervolgens zeven jaar langs de Nederlandse theaters met hun programma’s.
Audrey speelde bij diverse theatergezelschappen zoals Aluin, Growing up in public, het Filiaal, de Toneelmakerij en in Shakespeares ‘Veel gedoe om niks’ bij De Utrechtse Spelen, (2012) waar Audrey met de band New Cool Collective zong.
Ook speelde Audrey de hoofdrol in de prachtige Nederlandse musical ‘Dusty, You Don’t Have To Say You Love Me’ (2010) over Dusty Springfield en stond meerdere keren op festivals als Oerol en de Parade.
Op televisie is Audrey te zien in verschillende films, series en commercials. Afgelopen jaar speelde Audrey de rol van Julia Loderus in GTST (2013/2014). Op de radio is zij te horen in diverse commercials en hoorspelen.
Naast spelen en zingen wordt Audrey steeds vaker benadert als regisseur. Zij regisseert onder andere al zes jaar de deelnemers van het Groninger studenten cabaret festival en was gastdocent op de HKU, het conservatorium in Utrecht, de Muziektheateropleiding van Codarts te Rotterdam en Buitenkunst.
Op dit moment schrijft Audrey aan haar eigen muziektheater monoloog ‘Bep, dochter van Rietveld’, die in seizoen 2015/2016 in de Nederlands theaters te zien zal zijn.

Voor meer informatie: www.audreybolder.nl

CV

Algemeen

Nederlandse
klassiek mezzo sopraan en jazz
Ja
Auto

Opleidingen

Toneelschool Utrecht

bijMijs Agency

Tussen de Bogen 52
1013 JB Amsterdam
Nederland
020-779 59 65

Verstuur e-mail