Anne-Chris Schulting

Video

Bio

Anne-Chris Schulting (1990) studeerde in 2015 af aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Tijdens haar opleiding speelde Anne-Chris in verschillende producties bij Toneelgroep Oostpool. In haar laaste jaar van de Toneelschool speelde ze in de voorstelling Elektra onder regie van Julie van den Berghe bij NTGent. Daarop volgde de voorstelling Stilte van Olivier Diepenhorst bij de Toneelschuur in Haarlem en nam ze een rol in voorstelling Othello over onder regie van Ivo van Hove bij Toneelgroep Amsterdam.
Na haar opleiding volgde de Frascati voorstelling De Wilde Eend onder regie van Maren E. Bjørseth en de voorstelling Liliom, wederom onder regie van Julie van den Berghe, maar dit keer bij Toneelgroep Amstedam.
In 2017 was ze te zien in Hedda Gabler van Theater Utrecht onder regie van Thibaud Delpeut en speelde ze in de lunchvoorstelling Niemandsland van Bellevue producties onder regie van Eva Tijken.
In 2018 speelde Anne-Chris in de succesvolle voorstelling De Rode Klauw, een nieuwe tekst van Kasper Tarenskeen en in regie van regisseuse Ada Ozdogan.

Vorig seizoen was Anne-Chris te zien in het Temmen van de Feeks van Nina Spijkers bij Toneelschuur Producties. Ook speelde zij in Stallerhof bij Afslag Eindhoven waar ze de prominente rol van Beppie vertolkte. 

Onlangs speelde ze de rol van Jordan Baker in The Great Gatsby bij Toneelgroep Maastricht.

Daarnaast speelde Anne-Chris gastrollen in de televisieseries Flikken Maastricht, Project Orpheus, Icarus en La Famiglia. En had zij een gastrol in de film De Libi.

CV

Algemeen

Nederlandse
Sopraan
Nederlands
Nee

Opleidingen

Toneelschool Arnhem (Artez)