Alkan Coklu

Foto

Bio

Alkan Çöklü, geboren op 28 juli 1994 is opgegroeid in Amsterdam.

Op zijn 17e doet Alkan auditie voor de toneelschool in Amsterdam en wordt aangenomen. In de twee jaar die volgen vervolmaakt hij zich als acteur.

Al snel wordt hij door de castingbureaus opgemerkt en gecast voor meerdere series. Hij krijgt rollen in onder andere de serie’’Van der valk’’, ‘’AAP’’, ‘Smeris’, ‘Vechtershart’, ‘Lekker dan’, ‘Flikken Rotterdam’, ‘Flikken Maastricht’, ‘Weemoedt’ en speelt tevens een grote rol in de serie ‘Als de Dijken Breken’.

Vanaf mei 2017 tot oktober 2020 was Alkan dagelijks te zien in ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’ als Amir Nazar. 

Naast acteren heeft Alkan nog een grote passie ontwikkeld: regisseren.

In 2019 schrijft en regisseert Alkan zijn eerste korte film ‘’Atilla’’ die vervolgens werd geselecteerd voor de ‘NFF debuutcompetitie’. De film wordt ook geselecteerd voor het grootste korte film festival in Turkije, ‘Izmir International Short Film Festival’. Momenteel is hij bezig met de ontwikkeling van de NPO webserie ‘’En nu ben ik verliefd’’ die hij ook zal regisseren.

Op dit moment is Alkan bezig met de ontwikkeling van zijn tweede korte film met behulp van een toekenning van het ‘Prins Bernard Cultuurfonds’.

Naast zijn werkzaamheden als acteur en regisseur is Alkan vaak op de dansvloer te vinden (Afrodance en Dancehall) en spreekt hij regelmatig animatieseries en commercials in.

CV

Algemeen

Nederlands/Turks
Barriton
Nederlands/Turks/Engels
Ja
Auto

Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie (ATKA)

Maten

175
zwart
bruin
48
43
80
32
32

Performer Agency

Willem de Zwijgerlaan 117
1056 JJ Amsterdam
Nederland
06 41 52 61 92

Verstuur e-mail