Alkan Coklu

Foto

Bio

Alkan Çöklügeboren op 28 juli 1994 is opgegroeid in Amsterdam.

Tot zijn 15e jaar staat voetballen centraal in zijn leven, totdat hij in aanraking komt met theatergroep De Gasten (voorheen Jong Rast). Vanaf dat moment weet Alkan het zeker; hij wordt acteur.

Op zijn 17e doet hij auditie voor de toneelschool in Amsterdam en wordt aangenomen.
In de twee jaar die volgen vervolmaakt hij zich als acteur maar merkt ook dat hij naast het acteren ook andere ambities heeft. Namelijk presenteren.

Hij start een eigen YouTube kanaal, Alkan Tubbies, en begint met het maken van grappige sketches en vlogs. Hij presenteert ook zijn eigen filmpjes. Dat blijkt succesvol want zijn fan schare groeit in rap tempo en hij wordt meteen gevraagd om een programma te presenteren voor de NTR, Rauwkost en een programma voor LindaTV. Welke beide goed ontvangen worden.

Daarnaast wordt hij door de castingbureaus opgepikt en gecast voor meerdere series. Hij krijgt rollen in onder andere de series Als de dijken breken, Vechtershart, Flikken Rotterdam en Weemoedt en speelt een grote rol naast Jeroen van Konigsbrugge en Dennis van de Ven in de serie Smeris van BNN.

Naast zijn werkzaamheden als acteur en presentator, is Alkan vaak op de dansvloer te vinden waar hij Afrodance en Dancehall danst en spreekt hij graag animatieseries in.

Sinds 2 juni 2017 is Alkan te zien in de populaire dagelijkse soap GTST en vertolkt hij de rol van Amir Nazar, een arts die gevlucht is uit Afghanistan.

CV

Algemeen

Nederlands/Turks
Barriton
Nederlands/Turks/Engels
Ja
Auto

Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie (ATKA)

Maten

175
zwart
bruin
48
43
80
32
32

Artist’s Ability

Straat
1000 AA Amsterdam
Nederland
06 51 38 86 08

Verstuur e-mail