Alexander Wolff

Video

Audio

0:00
0:00
0:00
0:00

Bio

Geboren in Jakarta, wonend en werkend in Amsterdam. In 2008 studeerde hij af aan de Toneelacademie Maastricht. Sindsdien speelde hij o.a. bij Toneelgroep Maastricht, Theatermakers Het Filiaal, DNA (De Nieuw Amsterdam), Theaterfestivals Oerol, Over ’t IJ en de Parade, en TheaterMakers Radio Kootwijk. Voor televisie speelde Alexander in series als Deadline, Pauwen & Reigers, Spangas, GTST, Flikken Maastricht, CMC en Vrienden zonder Grenzen.

 Alexander is een acteur die zelf ook graag regisseert. Zo heeft hij o.a. de korte film “VAST” geschreven en geregisseerd. Hierin speelde hij ook de hoofdrol. Verder deed hij regie-assistentie bij Jon Karthaus voor de serie All-in Kitchen en bij Eddy Terstall voor de speelfilm “ALBERTA”. Voor deze speelfilm heeft hij samen met Daniël Lohues de titelsong gemaakt en gezongen.

Ook spreekt hij regelmatig commercials in (Nokia, T-Mobile, Lexa, Kamer van Koophandel, BOB). Momenteel ontwikkelt hij samen met Gustaaf Peek een filmscript voor de speelfilm “BLOEDGOUD”. Een film over de grootste juwelenroof in de Nederlands-Indische geschiedenis.

CV

Algemeen

Nederlands
Tenor/Bariton
Nederlands, Engels/Amerikaans
Ja
Auto

Opleidingen

Toneelacademie Maastricht