Alexander De Bruijn

Bio

Alexander de Bruijn (Den Haag, 1984) werkt als theatermaker, (stem)acteur, schrijver en muzikant. Hij studeerde in 2007 af aan de Toneelacademie Maastricht.

Als acteur was hij betrokken bij voorstellingen van o.a. Stadsschouwburg Haarlem, De Parade en Theater Bellevue. Ook maakte hij diverse collectiefvoorstellingen en soloperformances als ‘1900/Novecento’, ‘Ilias’ en ‘Broeders’. Hij speelde in films als ‘Bobby en de Geestenjagers’ en series als ‘A’dam E.V.A.’ en ‘Familie Kruys’.

Als regisseur maakte hij voorstellingen als ‘De Alladindinnershow’ (NOW-productions), ‘Elize in de Hollandsche Manege’ (STIP theaterproducties), ‘Rembrandt’ (Tafel van Vijf), ‘Waterlanders’ (TG Crash) en ‘Angelo und Rosanna’ (Theater K in der Bastei, te Aken). Verder werkte hij aan vrije producties als ‘Monty Python’s Flying Circus’ en diverse festival voorstellingen, waaronder ‘Nosferatu’ en ‘Kallisto’.

Als stemacteur sprak hij hoofrollen in voor films en series als ‘Henry Danger’ (Captain Man), Ducktales (Willie Wortel), Cars 3 (Jackson Storm), Scoob (Blue Falcon) en Disney’s ‘Zootropolis’ (Nick Wilde). Daarnaast was zijn stem te horen in commercials voor o.a. Philips, Post NL, Gazelle, NS, Staatsloterij, Histor, Zekur en Stage Entertainment.

Als scenarist schreef hij de NTR Kort ‘Lockbuster’, afleveringen voor ‘BLUF’ en ‘ODDS’ voor RTL en de serie ‘Op Weg Naar Pakjesavond’ voor Nickelodeon, die de Cinekid Publieksprijs 2016 won. Ook schreef hij mee aan ‘Kasper en de Kerstengelen’, winnaar van een International Emmy Award voor beste jeugdserie.

Als liedschrijver schreef hij muziek voor voorstellingen als ‘De Niet Meer Zo Piep Show’ en voor het album ‘Het Wordt Winter’ van Paul de Leeuw.

Recensies Theaterkrant: https://www.theaterkrant.nl/?s=alexander+de+bruijn

CV

Algemeen

Nederlands
Nederlands, Engels, Duits
Nee

Opleidingen

Toneelacademie Maastricht