Nieuws

24 augustus 2021

ACT Workshop Week

ACT Nieuws

Nascholing en verdieping van het vak van onze leden is zéér belangrijk en daar is veel vraag naar. Binnen ons land zijn er echter weinig mogelijkheden om hiervoor Masterclasses en workshops te volgen. Als overkoepelende belangenorganisatie zien wij het deels als onze taak om hier invulling aan te geven. Dat willen we doen in de vorm van de ACT Workshop Week van 6 t/m 10 september 2021. Vijf dagen gevuld met trainingen, workshops en Masterclasses. Een boost voor de verdieping van ons geliefde vak. Speciaal voor de ACT-leden.

Dit keer een week gevuld met workshops stagefight, Native English, schrijven en spelen, monoloog trainen, Movement Therapy, Intimiteit op de Set en Comedy. Kijk hieronder voor de workshops die je alvast kunt boeken.

Is een workshop vol maar wil je wel graag op de wachtlijst? Mail vooral even naar actkantoor@acteursbelangen.nl

 

BOEK HIERONDER JE WORKSHOP

 

HOE MAAK JE EEN PODCAST?

Romanee Rodriguez

Er bestaan prachtige podcasts waarin hele werelden tot leven komen. Wie zijn deze mensen en hoe maken ze dat? En vooral: zou ik dat ook kunnen?
In deze Masterclass zullen we een aantal van deze prachtige podcasts analyseren en krijg je de beginselen mee van hoe je zelf een podcast kunt opzetten: van de voorbereiding tot een podcast aflevering.

De Masterclass is op woensdag 8 september van 14.00-17.00 uur
Maximaal 20 mensen in 1 groep
Bijdrage: € 20

LEES MEER EN MELD JE AAN


COMEDY VOOR FILM (VOL)

door Nelleke Zitman

Komedie. Volgens sommigen het moeilijkste genre dat er is. Anderen kijken er een beetje op neer. Het leven is tenslotte een serieuze zaak. En een beetje lolbroeken, dat kan iedereen.

Maar is dat zo?

Er zijn acteurs die om ogenschijnlijk mysterieuze redenen ‘de lach aan hun kont hebben hangen’. Wat ze ook doen, het is altijd grappig. Anderen lijken er meer moeite mee te hebben.
Toch is het een genre waar meer vat op te krijgen is dan veel mensen denken.

In deze masterclass gaan we samen op zoek naar wat komisch werkt en wat niet. En vooral waaróm dat zo is. Zodat je meer grip krijgt. We verdiepen ons in de verschillende komedie genres en we vinden samen tools om alles uit een grap te halen.

We doen dat dmv improvisatie én we werken met scènes. Dat zullen sketches zijn uit een rijk aanbod van Engelse- en Nederlandse sketches programma’s.
Uit dat aanbod kies je twee scènes en twee scène-partners (of je werkt twee keer met dezelfde partner) en je komt met gekende tekst.

Ik heb er zin in! Wie durft?!

De Masterclass bestaat uit twee sessies van elk drie uur en wel op:
Dinsdag 7 september van 10.00-13.00 uur én
Woensdag 8 september van 14.00-17.00 uur

Locatie: Pleinfoyer in de Stadsschouwburg
Kosten: €35

Er is ruimte voor maximaal 8 deelnemers. Na aanmelding ontvang je binnen een paar dagen verder bericht over definitieve plaatsing en betaling.

MELD JE AAN


Stagefight
Jaike Belflor

Stagefight is eigenlijk nepvechten, waarbij je probeert om het er zo echt mogelijk uit te laten zien. Dus hoe kan je een spannend en flitsend gevecht laten zien op het toneel of op beeld zonder dat de acteurs tanden verliezen. Daar zijn allemaal technieken voor.

Maandag 6 september
09.00-11.00 uur of 11.30-13.30 uur
Maximaal 20 mensen in 1 groep
Bijdrage: € 20

LEES MEER EN MELD JE AAN

Wat zegt ACT:
Na het succes van Game of Thrones worden er steeds meer kostuum- en periodefilms gemaakt zowel nationaal als internationaal waarin training in stagefighting een eerste vereiste is voordat je auditie mag komen doen. Om de kansen voor onze acteurs op dit gebied te vergroten bieden we deze training aan.


Zang- en Musical auditie training en coaching (nog 2 plekken)
Wil van der Meer

Op zoek naar een zo’n persoonlijk mogelijke verbinding met tekst en muziek. De acteur/zanger heeft de intentie om met zijn optreden gevoelens en gedachtes over te brengen op zijn publiek.

De beleving die daar de motor voor is, is een stroom, een doorgaande beweging. In de verbinding met die innerlijke beweging komt de acteur/zanger tot een theatrale expressie.

Dinsdag 7 september
09.00-12.00 uur of 13.00-16.00 uur
Bijdrage: € 30

LEES MEER EN MELD JE AAN

Wat zegt ACT:
Niet alleen zijn kennis en ervaring als zanger en docent maken Wil van der Meer tot een begenadigd zangcoach, ook zijn grote hart voor de mens in al zijn hoedanigheden zorgen voor een warm bad aan kennis, inzichten en uiteindelijk pure muziek. Jouw eigen muziek.


Movement Therapy
Brittany Mock

In this day and age, everything moves so fast. We live in a very stimulated world where we turn ourselves on auto pilot and go through the motions of life. We end up only using our bodies to get us from point A to point B.

Well… Not anymore.By building strength & creating mobility, you’ll walk out with better posture, more control and more of an understanding of how to operate and move in everyday life. This class is mainly mat based, but don’t let that fool you. Working the deep layers of your core is hard, but you know what’s even harder? Slowing down & focusing on what you’re connecting with. Combining both the mental and physical, you’ll get a better understanding of your body & how it works.

Lesson in English
Dinsdag 7, woensdag 8 en vrijdag 10 september van 09.00-10.00 uur
Bijdrage: € 7,50 per les

LEES MEER EN MELD JE AAN

Wat zegt ACT:
Brittany’s lessen zijn therapiesessies voor je lichaam. Ze geeft je een sterker lijf en veel energie. De handvatten die ze meegeeft zijn voor elke acteur belangrijk en inzetbaar op zowel een filmset als in het theater.


Native English (VOL)
Maudy Bremer

Tijdens deze workshop krijg je de tools om Brits Engels te leren spreken. Door middel van fonetica, ritme en melodie wordt er gekeken naar hoe het Britse Engels is opgebouwd. Je mag zelf eventueel een tekst auditie materiaal mee nemen waar je aan wilt werken. De lessen zijn 1-op-1 en drie kwartier per persoon.

Donderdag 9 september tussen 10.00-13.00 uur.
Bijdrage: € 15

LEES MEER EN MELD JE AAN

Wat zegt ACT:
Nu de grenzen vervagen en het casten voor internationale projecten door middel van internet steeds makkelijker gaat, is een internationale carrière voor veel acteurs veel dichterbij. Een perfect Brits accent is absoluut een pre tijdens castings. ACT wil deze internationale pogingen graag stimuleren.


Individuele Coaching Sessie voor Auditie in Duitstalige Landen (VOL)
Susanne Häusler

Wil je ook proberen om in de Duitstalige landen (Duitsland, Switzerland, Oostenrijk) te werken? In deze individuele proefsessie kun je met Susanne samen aan een rol/tekst van jouw keuze werken. De lessen zijn 1-op-1 en en duren drie kwartier per persoon.

Dinsdag 7 september tussen 10.00-17.00 uur.
Bijdrage: € 15

Wat zegt ACT:

Veel acteurs werken steeds vaker in het buitenland. Duitsland is hierin ontzettend interessant omdat het niveau van Theater maar inmiddels ook in film en TV ontzettend hoog is. Susanne is een aanwinst door haar vele connecties en grote netwerk. Maar vooral is ze docent, en beheerst de duitse taal perfect.


Schrijven en spelen (VOL)
Maarten van Hinte

De pen en de vloer
Laat je inspireren door de mogelijkheden van het spelen met taal.

De workshop is 3 x 3 uur en wel op:
Maandag 6 september van 14.00-17.00 uur én
Woensdag 8 september van 10.30-13.30 uur én
Vrijdag 10 september van 09.00-12.00 uur
Maximaal 6 mensen in 1 groep
Bijdrage: € 50

Wat zegt ACT:
Veel acteurs hebben ook schrijfambities en in deze workshop kunnen acteurs onder begeleiding van Maarten van Hinte dit talent aanspreken en verder ontwikkelen

 


Intimacy on Set (1 plek)
Markoesa Hamer

Doel van deze workshop is acteurs en regisseurs een heldere structuur te bieden rondom scènes met intieme inhoud. Afspraken maken over toestemming en grenzen. Praktische tools, taal en richtlijnen die de makers kunnen helpen om intieme scènes vorm te geven, te repeteren en te spelen.
Dit geeft de acteur persoonlijke veiligheid en de regisseur artistieke vrijheid.

De Masterclass is 2 x 3 uur op:
Dinsdag 7 en donderdag 9 september van 14.00-17.00 uur
Maximaal: 12 deelnemers
Bijdrage: € 35

LEES MEER EN MELD JE AAN

Wat zegt ACT:
Deze cursus voor zowel acteurs en regisseurs is een kennismaking met intimiteitscoördinatie. Een intimiteitscoördinator is iemand die intieme scènes begeleidt en choreografeert. Vergelijkbaar met wat een stuntcoördinator doet voor vechtscènes. Door duidelijke afspraken te maken waarborgen we ieders veiligheid zonder de creativiteit te verliezen. 


Ontwikkel je eigen film- en tv-plannen (VOL)
Joeri Pruys

Als acteur een speelfilm of serie bedenken, ontwikkelen en pitchen met jezelf in een (hoofd)rol? Het gebeurt steeds vaker. Scenarist en allround filmmaker Joeri Pruys neemt je mee door het hele proces. Je leert je hoe je een inhoudelijk sterk project bedenkt, welke fases er zijn in het ontwikkelen van een project en hoe je je onderscheidt met een sterke pitch voor producenten, omroepen en streamers.

De workshop is 2 x 3 uur en staat gepland op:
dinsdag 7 september van 13.30-16.30 uur én
donderdag 9 september van 09.30-12.30 uur
Bijdrage: € 30

LEES MEER EN MELD JE AAN

Wat zegt ACT:
Veel acteurs lopen rond met goede ideeën voor films en televisieseries. Maar weten vaak niet precies hoe ze een goede pitch moeten opbouwen.
Deze workshop is bedoeld om ze daarbij te ondersteunen. Om inzicht te krijgen in het pitch proces en je eigen ideeën inhoudelijk sterker te ontwikkelen. 

Laatste nieuws