Nieuws

12 juli 2021

ACT Workshop Week

ACT Nieuws

Nascholing en verdieping van het vak van onze leden is zéér belangrijk en daar is veel vraag naar. Binnen ons land zijn er echter weinig mogelijkheden om hiervoor Masterclasses en workshops te volgen. Als overkoepelende belangenorganisatie zien wij het deels als onze taak om hier invulling aan te geven. Dat willen we doen in de vorm van de ACT iN-WEEK. Vijf dagen gevuld met trainingen, workshops en Masterclasses. Een boost voor de verdieping van ons geliefde vak.

Dit keer een week gevuld met workshops stagefight, Native English, schrijven en spelen, monoloog trainen, Movement Therapy, Intimiteit op de Set en interessante ontmoetingen met makers. Kijk hieronder voor de workshops die je alvast kunt boeken.

 

BOEK ALVAST JE WORKSHOP

Stagefight
Jaike Belflor

Stagefight is eigenlijk nepvechten, waarbij je probeert om het er zo echt mogelijk uit te laten zien. Dus hoe kan je een spannend en flitsend gevecht laten zien op het toneel of op beeld zonder dat de acteurs tanden verliezen. Daar zijn allemaal technieken voor.

Maandag 6 september
09.00-11.00 uur of 12.00-14.00 uur
Maximaal 20 mensen in 1 groep
Bijdrage: € 20

LEES MEER EN MELD JE AAN

Wat zegt ACT:
Na het succes van Game of Thrones worden er steeds meer kostuum- en periodefilms gemaakt zowel nationaal als internationaal waarin training in stagefighting een eerste vereiste is voordat je auditie mag komen doen. Om de kansen voor onze acteurs op dit gebied te vergroten bieden we deze training aan.

 

Zang- en Musical auditie training en coaching
Wil van der Meer

Op zoek naar een zo’n persoonlijk mogelijke verbinding met tekst en muziek. De acteur/zanger heeft de intentie om met zijn optreden gevoelens en gedachtes over te brengen op zijn publiek.

De beleving die daar de motor voor is, is een stroom, een doorgaande beweging. In de verbinding met die innerlijke beweging komt de acteur/zanger tot een theatrale expressie.

Dinsdag 7 september
09.00-12.00 uur of 13.00-16.00 uur
Bijdrage: € 30

LEES MEER EN MELD JE AAN

Wat zegt ACT:
Niet alleen zijn kennis en ervaring als zanger en docent maken Wil van der Meer tot een begenadigd zangcoach, ook zijn grote hart voor de mens in al zijn hoedanigheden zorgen voor een warm bad aan kennis, inzichten en uiteindelijk pure muziek. Jouw eigen muziek.

 

Native English (VOL)
Maudy Bremer

Tijdens deze workshop krijg je de tools om Brits Engels te leren spreken. Door middel van fonetica, ritme en melodie wordt er gekeken naar hoe het Britse Engels is opgebouwd. Je mag zelf eventueel een tekst auditie materiaal mee nemen waar je aan wilt werken. De lessen zijn 1-op-1 en drie kwartier per persoon.

Woensdag 8 september tussen 10.00-17.00 uur.
Bijdrage: € 15

LEES MEER EN MELD JE AAN

Wat zegt ACT:
Nu de grenzen vervagen en het casten voor internationale projecten door middel van internet steeds makkelijker gaat, is een internationale carrière voor veel acteurs veel dichterbij. Een perfect Brits accent is absoluut een pre tijdens castings. ACT wil deze internationale pogingen graag stimuleren.

Movement Therapy
Brittany Mock

In this day and age, everything moves so fast. We live in a very stimulated world where we turn ourselves on auto pilot and go through the motions of life. We end up only using our bodies to get us from point A to point B.

Well… Not anymore.By building strength & creating mobility, you’ll walk out with better posture, more control and more of an understanding of how to operate and move in everyday life. This class is mainly mat based, but don’t let that fool you. Working the deep layers of your core is hard, but you know what’s even harder? Slowing down & focusing on what you’re connecting with. Combining both the mental and physical, you’ll get a better understanding of your body & how it works.

Lesson in English
Maandag 6 t/m vrijdag 10 september. Elke dag van 09.00-10.00 uur
Bijdrage: € 7,50 per les

LEES MEER EN MELD JE AAN

Wat zegt ACT:
Brittany’s lessen zijn therapiesessies voor je lichaam. Ze geeft je een sterker lijf en veel energie. De handvatten die ze meegeeft zijn voor elke acteur belangrijk en inzetbaar op zowel een filmset als in het theater.

 

Intimacy on Set
Markoesa Hamer

Doel van deze workshop is acteurs en regisseurs een heldere structuur te bieden rondom scènes met intieme inhoud. Afspraken maken over toestemming en grenzen. Praktische tools, taal en richtlijnen die de makers kunnen helpen om intieme scènes vorm te geven, te repeteren en te spelen.
Dit geeft de acteur persoonlijke veiligheid en de regisseur artistieke vrijheid.

De Masterclass is 2 x 3 uur op:
Dinsdag 7 en donderdag 9 september van 13.00-16.00 uur
Maximaal: 12 deelnemers
Bijdrage: € 35

LEES MEER EN MELD JE AAN

Wat zegt ACT:
Deze cursus voor zowel acteurs en regisseurs is een kennismaking met intimiteitscoördinatie. Een intimiteitscoördinator is iemand die intieme scènes begeleidt en choreografeert. Vergelijkbaar met wat een stuntcoördinator doet voor vechtscènes. Door duidelijke afspraken te maken waarborgen we ieders veiligheid zonder de creativiteit te verliezen. 

Laatste nieuws