Nieuws

13 september 2020

ACT AWARD uitgereikt aan directeur Bijlmer Parktheater Ernestine Comvalius

ACT Nieuws

ACT acteursbelangen reikt elk jaar de ACT Award uit aan een persoon of instelling die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor acteurs. Tijdens het theatergala op zondag 13 september 2020 werd de award uitgereikt. Vanwege de Corona maatregelen werd al voor het gala de bekendmaking aan Ernestine Comvalius gedaan door Noraly Beyer en is het geheel tijdens het gala via een video getoond.

De winnaar van 2020 is een vrouw die zich jarenlang heeft ingezet in een van de meest kleurrijke theaters in Nederland. Met tomeloze energie ingespannen om ervoor te zorgen dat er een echt theater kwam op een plek waar het niet zo voor de hand lag. Dit theater werd een plek van ontmoeting, in de breedste zin van het woord. Door een diverse programmering en door een podium te zijn voor verhalen die nergens anders verteld werden. Zowel in jeugdtheater als het reguliere theater. 

Veel acteurs, vaak van kleur, maar zeker niet alleen van kleur, vonden er een thuis. Veel van hen maakten kennis met een plek die ze daarvoor niet kenden en werd de kans geboden te laten zien wat zij wilden vertellen. 

Door diverse samenwerkingen, uitdagingen en co-produkties aan te gaan vond een breed, divers publiek haar weg naar het Bijlmerpark Theater.

Ernestine Comvalius begon in Amsterdam Zuidoost bij Krater theater dat, mede onder haar aanvoering, uitgroeide tot het Bijlmer Parktheater. Twaalf jaar lang heeft het laatste gestaan onder haar bezielende leiding. Zij heeft zich ingezet om een diverse en inclusieve kant van de theaterwereld te laten zien en daarmee acteurs kansen geboden die ze niet zo snel elders kregen.

Dit jaar neemt ze afscheid van het Bijlmer Parktheater. ACT hoopt van harte dat iedereen, acteurs in het bijzonder, haar zullen herinneren als de directeur met een waarachtig hart voor theater.

Kijk hier naar de video waarin Ernestine te horen kreeg dat zij de winnares van de ACT Award is.

Juryrapport ACT Award 2020

 

Laatste nieuws