Nieuws

18 september 2018

ACT Award 2018 voor Cornald Maas

ACT Nieuws

ACT, de acteursbelangenvereniging heeft dit jaar de ACT-award (gemaakt door juwelier Gort) uitgereikt aan Cornald Maas. Cornald Maas is een programmamaker met een enorme liefde voor het ambacht van acteur. Al jarenlang brengt hij theater op prime time televisie. Zijn verslaggeving van Oerol bereikt niet alleen de thuisblijvers maar ook een ander publiek dat aangestoken wordt door Cornalds enthousiasme. Zijn oprechte interesse en passie voor acteurs vertaalt zich al jarenlang in interviews waarin acteurs open zijn en zich gehoord voelen. Cornald is als geen ander geïnteresseerd in hoe een rol tot stand komt. Het zweet in de repetitieruimte, de zenuwen in de kleedkamer, de tranen bij een première; het liefst is hij overal bij. Cornald geniet van kleinkunst, theater, musical en cabaret en draagt dit uit in alles wat hij doet. Cornald Maas nam de zilveren ACT-award totaal verrast in ontvangst tijdens het Gala van het Nederlands theater. 

Afgelopen zondag 16 september, zijn ter afsluiting van het Nederlands Theater Festival, de belangrijkste toneelprijzen uitgereikt tijdens het Gala van het Nederlands Theater in het Internationaal Theater Amsterdam.

Bruno Vanden Broecke ontving de Louis d’Or voor zijn rol in PARA en Karina Holla de Theo d’Or voor haar rol in ROMP, de prijzen voor de meest indrukwekkende mannelijke en vrouwelijke dragende rol.
De Arlecchino en Colombina, prijzen voor de beste bijdragende rol, gingen naar Vanja Rukavina voor zijn rol in The Nation en Maureen Teeuwenvoor haar rol in Dumas/La Dame/DeSade.
De Mimeprijs ging naar For The Time Being van Schweigman& / Slagwerk Den Haag

Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool wonnen de Gouden Krekel voor de meest indrukwekkende productie met Princess. Janne Desmet ontving de Gouden Krekel voor de meest indrukwekkende podiumprestatie voor haar rol in Wat er gebeurde terwijl de mussen de polka dansten van Schippers & Van Gucht en hetpaleis.

Senf Theaterpartners ontving de Prosceniumprijs voor hun wezenlijke bijdrage aan het Nederlands toneel. De Regieprijs ging naar Guy Weizman voor Salam van Noord Nederlands Toneel / Club Guy & Roni / Asko|Schönberg.

Kijk hier voor alle winnaars

Foto: Anna van Kooij

Laatste nieuws