Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Tom Jaspers
Tom Jaspers
Tom Jaspers (1988, Maarheeze) is acteur, voice over, schrijver en regisseur. Voor de Toneelschool speelde Tom bij De Nieuw Amsterdam in It's Pax (regie Sabri Saad el Hamus) Na het afronden van de opleiding ITS DNA, startte hij in 2010 met de ArtEZ Toneelschool Arnhem. Tijdens zijn opleiding liep hij stage in de marathon Casanova (Aus Greidanus sr.) van Toneelgroep de Appel. Afstudeervoorstelling Het Slot (Julie Van den Berghe) waarin hij de hoofdrol K vertolkte, ging in reprise met een tour door NL, BE en Hongarije. Vanaf 2018 start hij met de master Muziektheater aan het Conservatorium.

Toneel:
Tom speelde o.a. bij ’t Barre Land, Toneelgroep Oostpool, De Queeste en Toneelschuur. Hij werkte met o.a. Casper Vandeputte, Suzan Boogaerdt en Bert Luppes. In de grote zaal was hij te zien bij het Amsterdamse Bostheater, Het Nationale Toneel en Sonnevanck/Het Gelders Orkest. Hij werkte met regisseurs als Flora Verbrugge en Theu Boermans. Momenteel is hij te zien in De Lorentzformule van Rieks Swarte & Rik van de Bos.

Film:
Tom werkte met regisseurs Giancarlo Sanchez, Mijke de Jong en Nanouk Leopold en was te zien in diverse korte films en commercials. De studentenfilm Insured Freedom, waarin hij de hoofdrol vertolkte, won op filmfestival Los Angeles een Green Apple Award. In augustus '18 verschijnt The Conductor van Maria Peters in de bioscoop.

Maker:
Tom maakte met collectief Stormvogels Stormvogels 2.0 en De meester en Margarita. Tom’s schrijf- en regiedebuut Herostratos werd lovend ontvangen. ("Huis-Clos-sensatie in optima forma" * * * * Kester Freriks) Daarna regisseerde hij Brandkoorts en Eyecatcher. In maart '18 doet hij vooronderzoek voor een solo tijdens een residentie in Huis Utrecht. In mei '18 gaat zijn eerste familievoorstelling De Dochter van de Boevenkoning in Haarlem in premiere.

2 2 3 3 1. 1.
Triodos (demo)
Nierstichting (demo)
Formule 1 (demo)