Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Tom Jaspers
Tom Jaspers
Tom Jaspers (1988, Maarheeze) startte in 2010 met de ArtEZ Toneelschool Arnhem, na het afronden van de opleiding ITS DNA. Hiervoor speelde hij bij De Nieuw Amsterdam in It's Pax (regie Sabri Saad el Hamus) en was hij te zien in diverse korte films en commercials. De studentenfilm Insured Freedom, waarin hij de hoofdrol vertolkte, won op filmfestival Los Angeles een Green Apple Award. 

Tom werkte met filmregisseurs Giancarlo Sanchez, Mijke de Jong en Nanouk Leopold en speelde bij o.a. ’t Barre Land en Toneelgroep Oostpool. Hij werkte met o.a. Suzan Boogaerdt, Sarah Moeremans en Bert Luppes en liep stage in de marathon Casanova (Aus Greidanus sr.) van Toneelgroep de Appel. Afstudeervoorstelling Het Slot (regie Julie Van den Berghe) waarin hij de hoofdrol K vertolkte, ging in reprise met een tour door NL, BE en Hongarije.

Daarna maakte Tom met collectief Stormvogels Stormvogels 2.0 en De meester en Margarita. Tom’s schrijf- en regiedebuut Herostratos werd lovend ontvangen. ("Huis-Clos-sensatie in optima forma" * * * * Kester Freriks) Daarna regisseerde hij Brandkoorts en Eyecatcher.

Tom was te zien in voorstellingen bij Huis Utrecht, De Queeste, Toneelschuur en in de grote zaal bij het Amsterdamse Bostheater, Het Nationale Toneel en Sonnevanck/Het Gelders Orkest. Hij werkte met regisseurs als Casper Vandeputte, Julie Van den Berghe en Theu Boermans. Momenteel is hij te zien in De Lorentzformule van Rieks Swarte.