Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
sarah jonker
sarah jonker
Sarah Jonker studeerde in 2006 af aan de Arnhemse Toneelschool (Toneelschool ArtEZ). De afstudeervoorstelling Alpha Centauri geschreven door klasgenoot Joeri Vos en geregisseerd door Gerardjan Rijnders won de IT's publieksprijs.

Meteen na het afstuderen speelde Sarah twee seizoenen in de 4-delige Feuilleton De Geschiedenis van de Familie Avenier van Het Toneel Speelt, Regie: Jaap Spijkers. Daarna in o.a. Texel Texas, regie Michiel de Regt in het Bellevue Lunchtheater, Momenten van Geluk, regie: Albert Lubbers van Theatergroep Suburbia, Freule Julie, regie: Koen de Sutter van Theater Artemis en Schuld en Boete, regie: Peter Sonneveld van Theaterbedrijf Bonheur, De Mysteries van Marken van Speeltheater Holland (Winnaar van de publieksprijs Festival de Karavaan 2012) en Menuet, regie: Tatiana Pratley, co-productie Generale Oost en Festival de Wintertuin.

Ook speelde Sarah de afgelopen jaren in voorstellingen die zij zelf initieerde of maakte. Dunque....Il Gonfiabile, tekst Lennard van Rij, regie Michiel de Regt.
Bloed op de Dansvloer, eindregie: Joris Smit, Wij zijn Grijs Gebied i.s.m. Jessica Zeylmaker, eindregie: Jeroen de Man en Meneer Mond-In het Dal der Wonderen i.s.m. IJbert Verweij.

Vanaf 2013 is Sarah als maker verbonden aan Likeminds. Daar krijgt ze de kans om eigen voorstelling te ontwikkelen. Haar eerste voorstelling was de solovoorstelling Dunque...Il Gonfiabile, tekst: Lennard van Rij /regie: Michiel de Regt.

Sarah is twee keer genomineerd voor het Gouden Beeld Beste Vrouwelijke Hoofdrol. De eerste keer voor de telefilm Roos en Rana, regie: Meral Uslu en het jaar daarop voor Achttien, regie: Jelle van Doornik. Ook ontving zij een Gouden Kalf nominatie voor Beste Vrouwelijke Bijrol voor Leef!, regie: Willem van de Sande Bakhuyzen. Sarah was ook te zien in o.a. A'dam-E.V.A (Amsterdam En Vele Anderen) van de VARA, VPRO en NPS, Van God Los van BNN en Project: Kasteel Amerongen (Greenaway/Boddeke).

Sarah exposeert met haar eigen schilderen.