Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Rory De Groot
Rory De Groot
Rory de Groot (30-05-1983, Rotterdam)

Theatermaker, schrijver en performer.

Rory de Groot ambieerde eerst een carrière als profvoetballer en speelde in het het eerste van Feyenoord en Excelsior Rotterdam.
Op één-en-twintigjarige leeftijd maakte hij een switch en verruilde de de voetbalkleedkamer definitief voor de kleedkamers in het theater.

In 2009 studeert hij, onder artistieke begeleiding van Adelheid Roosen en Titus Muizelaar, als theatermaker af aan de Toneel- en Kleinkunst Academie in Amsterdam met een eenmalige en interdisciplinaire happening in de nacht van 10 mei 2009, op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord.
Na zijn afstuderen werkte hij in het seizoen 2009-2010 als één van de residenten bij Station Noord in Groningen.
In Groningen speelde hij bij het NNT achtereenvolgens mee in de muziektheater-voorstelling Achterlanden, onder de regie van Ko van den Bosch en Elf Minuten, een grote zaal productie onder de regie van Ola Mafaalani.
Bij de laatst genoemde was hij zowel co-auteur als performer.
In ditzelfde jaar schreef en speelde hij ook samen met Peter Vandemeulebroecke de theatrale performance Sissy-Fuzz, een coproductie van het NNT en Grand Theatre onder begeleiding van Ko van den Bosch.

In het seizoen 2010-2011 was hij o.a. te zien in Alice in Wonderland, wederom een productie van het NNT onder de regie van Ko van den Bosch, en maakte hij bij het Grand Theatre de muziektheater-voorstelling Shtick, samen met de componist/muzikant Robert van der Tol.
Na Groningen vertrok hij richting Productiehuis Rotterdam, om samen met beeldend kunstenares en performster Aukje Dekker de theatrale performance Zinloos Zonder Gêne te maken.
Deze voorstelling was te zien op de Gouvernestraat en op de Parade van Rotterdam en Utrecht.

In het seizoen 2011-2012 hernam hij de muziektheater-voorstelling Shtick, waarmee hij o.a. te zien was in het Grand Theatre en Theater Bellevue, en zal hij van 22 mei t/m 26 mei te zien zijn op het Festival a/d Werf met een nieuwe voorstelling (Unanimisme) die hij samen met de beeldend kunstenares Aukje Dekker maakt i.s.m. Huis a/d Werf.

Vanaf november 2012 zal Rory de Groot te zien zijn in de theatervoorstelling Hand in Hand.
Een theatervoorstelling die gebaseerd zal zijn op zijn verleden als profvoetballer bij Feyenoord, met muzikale composities van Robert van der Tol (Shtick) en waarvoor hij zal samen gaan werken met Jakop Ahlbom (choreografie), Titus Muizelaar (artistieke begeleiding&dramaturgie) en Ria Marks (eindregie).